Naminės uogienės ir obuolienės – bene populiariausias vasaros gėrybių derliaus panaudojimo būdas. Vis dėlto, dietistai pripažįsta, kad tai nėra pats sveikiausias pasirinkimas dėl jose esančio didelio cukraus kiekio. Tad kaip turėtume ruošti uogienes, kad jose išliktų kuo daugiau naudingų savybių, ku...
liofilizuoti
6 straipsnių
Nors marijampolietės Ilonos krautuvėlė skaičiuoja dar tik pirmuosius gyvavimo mėnesius, jos šeimininkė turi ką papasakoti. Į Suvalkijos sostinę atvežusi augalinius maisto produktus, Ilona Čepononienė sako jau seniai svajojusi turėti savo krautuvėlę.
Penkeri metai sėkmės. Taip būtų galima pasakyti apie jaunutę Panevėžio įmonę, kuri sėkmingai užkariauja vis naujas ir naujas rinkas, o jos produktai kasmet šluoja ne tik lietuviškus, bet ir pasaulinius apdovanojimus.
Didžiuliam ūkiui ir gamyklai vadovaujantis Misiūnas: ateities planuose – ir plantacijos užsienyje (85)
Prieš šešerius metus pradėjęs kurtis kelių dešimčių arų braškių ūkis išaugo į 5 ha užimantį 37 kilometrų eilių braškyną, o šalia intensyviai vyksta statybos darbai – žadama didžiąją dalį užaugintos produkcijos liofilizuoti ir tiekti didiesiems užsienio prekybos centrams. Įmonės „Dehidra“, auginančio...
Tikrai praėjo tie laikai, kada lyg vikingai ilgai kelionei tempdavo statines sūdytos silkės, lydytų taukų stiklainį ar rūkytų lašinių paltis... nors dėl pastarųjų dar nebūčiau toks tikras. Dabar outdoor‘o parduotuvės pilnos sauso džiovinto ar liofilizuoto (vanduo išgarintas šaldant) maisto pakuočių,...
Taisyklinga ir subalansuota mityba – ko gero, pagrindinis būdas ne tik sustiprinti savo imunitetą trumpuoju laikotarpiu, bet ir pagerinti ilgalaikę savo organizmo būklę. Vienas svarbiausių tokių valgymo įpročių atributų – kasdienis skirtingų vaisių ir uogų vartojimas. Sveikos mitybos specialistė Vai...