Liutauras Čeprackas

95 straipsnių

Liutauras Čeprackas – Lietuvos kulinaras, verslininkas, vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų.

Garsus Lietuvos šefas papasakojo, kaip jautėsi laukdamas „Michelin“ įvertinimo: teko gerti raminamuosius

Vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų Liutauras Čeprackas: turiu taikytis prie naujos realybės

Iš naujo restoraną atidaręs Liutauras Čeprackas: jaučiu baimę ir nerimą

Liutauras Čeprackas pristatė trejus metus kurtą savo naująjį restoraną

Virėjų mokyklą įkūręs Čeprackas: trūksta žmonių, kurie mokėtų gaminti, ne tik būtų skutę bulves „Michelin“ restorane

L. Čeprackas svajojantiems apie savo restoraną negailestingas: ar jie romantikai, ar sapnuoja neišsemiamus pinigų lobynus?

L. Čeprackas virtuvės naujokus mokė neregėtų dalykų – užlipo ant stalo ir laižė svogūną

Šiandien sekmadienis, ir tai diena, kai paprastai rašau apie kokį nors restoraną, vertinu ir juokiuosi, šaipausi ir giriu, ir apskritai darau tai, kas mano gyvenime užima gerus penkiolika metų, kai pirmą sykį sugalvojau rašyti apie restoranus. Kaip buvo rašyta sovietmečiu, apie viešąjį maitinimą.

Viktorija Chockevičiūtė, laida „Piniginiai reikalai“, tekstą parengė Gabija Zdanytė

Nuo kitų metų Lietuvoje turėtų nustoti galioti lengvatinis pridėtinės vertės mokesčio (PVM) 9 procentų tarifas maitinimo įstaigų verslui. Bandymai šį tarifą pratęsti neribotam laikui buvo atmesti. Anot šefo Liutauro Čepracko, restoranai buvo „tvarkingai pastatyti į kampą ir pamiršti“ valdžios, o nau...