Neretai po pietų ar vakarienės lieka įvairių maisto likučių – sriubos, salotų ir kitokių valgių, kurių jokiu būdu nesinori išmesti. Sudedate viską, kas liko, į šaldytuvą ir su palengvėjimu atsidūstate – po dienos ar po dviejų nereikės galvoti, ką gaminti vakarienei. Tik ar esate tikri, kad valgių li...
maisto likučiai
32 straipsnių
Parodė, ką galima pagaminti namie iš daržovių lupenų ir net svogūnų lukštų – dabar jų tikrai neišmesite (3)
Gaminant maistą dažnai lieka įvairių daržovių likučių, gerai socialiniuose tinkluose pažįstamas italas Alessandro Vitale, kuris Londone įsikūrė daržą tiesiog savo kieme, tikina, kad visa tai dar tikrai galima panaudoti, ir parodė, kaip namie pasigaminti ne tik universalius prieskonius, bet ir kubeli...
3 paprastos priemonės, kurios padės pašalinti iš virtuvės kriauklės sklindančius nemalonius kvapus (3)
Visi norime, kad mūsų virtuvė būtų tvarkinga, o joje maloniai kvepėtų. Juk tai vieta, kurioje laikome ir gaminame maistą. Mažai kas atstumia labiau, nei dvokas iš kriauklės, rašoma portale homeserve.com.
Priruošus per daug šventinių patiekalų, neretai tenka sukti galvą, ką daryti su maisto likučiais. Kai kas skuba juos užšaldyti ir suvalgyti pietums, kai nėra laiko gaminti, o kiti lėkščių turinį verčia tiesiai į šiukšliadėžę. Virtuvės šefai siūlo kitą išeitį – maisto likučius panaudoti išradingiems ...
Išmesdami mažiau maisto galime sutaupyti ne tik pinigų, bet ir Žemės resursų – pasaulyje išmetama net trečdalis maisto. Tačiau prie problemos sprendimo gali prisidėti kiekvienas, ieškodamas būdų kūrybiškai suvartoti šaldytuve esančius produktus.
Ar ir jūs po darbo dienos jaučiatės pernelyg pavargę ką nors gaminti? Laisvą vakarą skirkite gamindami „wok“ paruoštukus, kuriuos galėsite užsišaldyti ir skanius pietus ar vakarienę pasigaminsite vos per 5 minutes.
Pasibaigus šv. Velykoms lieka daug virtų kiaušinių. Jei mintis valgyti juos vienus nebedžiugina, siūlome išeitį – net 5 receptus, kuriuose likę virti kiaušiniai atras savo vietą. Nuo gaivių salotų iki sočių gurmaniškų kukulių ir net saldumynų, rašoma pranešime spaudai.
Nors daugybė žmonių visame pasaulyje kasdien badauja, išsivysčiusiose šalyse išmetamo maisto kiekiai tik didėja. Daugelis iš mūsų, nors ir norėtų išmesti mažiau produktų, tačiau dėl netinkamo apsipirkimų planavimo, per didelių gaminamų kiekių ir nežinojimo, kaip produktus išlaikyti šviežius ilgesnį ...
Virtuvės šefai pataria, kaip išradingai sunaudoti maisto likučius: panaudosite morkų, salierų, svogūnų ir česnakų galiukus (10)
Jei nemėtysime maisto, sutaupysime pinigų. Virtuvės šefai pasakoja, kaip išradingai sunaudoti maisto likučius ir pasigaminti gardžių patiekalų.
Kone 75 tūkst. sekėjų turinčios grupės „Karantino kuchnia“ įkūrėja Evelina pasidalijo ypatingu šaltibarščių receptu (67)
Maisto entuziastė Evelina Stundžienė puikiai žinoma visiems, kurie karantino metu prisijungė prie feisbuko grupės „Karantino kuchnia“. Grupės įkūrėja savo maisto gaminimo stilių vadina „buitekišku“ ir teigia, kad ne kiekvienas patiekalas turi atrodyti kaip restorane – juk ne visi moka įmantriai papu...
„Nestoras maistas“ tinklaraštininkė I. Greičiūnaitė: vieni skaniausių patiekalų gimsta iš maisto likučių (1)
Maisto likučiai gali būti ir iššūkis, ir erdvė kūrybiškumui. Juk vienuose namuose nesuvalgytas maistas be gailesčio keliauja į šiukšlių dėžę, kituose į likučius žiūrima kaip į priemonę kurti ir improvizuoti virtuvėje. Sveikos gyvensenos ir maisto tinklaraščio „Nestoras maistas“ autorė Ieva Greičiūna...
Šviežias maistas yra sveikos mitybos pagrindas. Produktų šviežumas yra itin svarbus ne tik dėl patiekalo skonio, bet ir dėl sveikatos – 1 iš 10 žmonių pasaulyje bent kartą per metus apsinuodija maistu. Norint mėgautis šviežiu ir sveiku maistu, svarbu atkreipti dėmesį į kelias esmines maisto laikymo ...
Ar jums aktuali maisto švaistymo tema virtuvėje? Man – labai. Visuomet stengiuosi sunaudoti maisto likučius. Ne per seniausiai viena draugė skundėsi, kad visuomet išsiverda per daug kruopų, niekaip neapskaičiuoja idealios porcijos. Kita draugė guodėsi, kad vaikai vieną dieną kuo puikiausiai valgo vi...
7 iš 10 Lietuvos gyventojų sutinka, kad maisto švaistymas – didelė problema, rodo tyrimas. Kartu, šalies gyventojai save laiko atsakingais vartotojais – absoliuti dauguma jų teigia maisto visiškai nešvaistantys arba vartojantys pakankamai atsakingai. Vis tik gyventojai dar išmeta iki 5 kilogramų mai...
Ne veltui sakoma, kad pusryčiai – svarbiausias dienos maistas. Tai puikus energijos šaltinis norintiems pradėti dieną sočiai bei gerai nusiteikus. Renginių organizatorė, radijo ir TV laidų vedėja Agnė Grigaliūnienė savo laidoje „Vis tiek kažkas gausis“ šįkart pasidalijo net trijų sumuštinių receptu,...
Kaip šauniai panaudoti vakarykštės vakarienės likučius: štai jums grikių apkepas ir makaronai su daržovėmis (18)
Vis aktyviau pasaulyje kalbant apie maisto tausojimo naudą, šiai idėjai nelieka abejingi ir lietuviai. Maisto švaistymas yra viena didžiausių šiuolaikinių vartotojų problemų, o norint jai užkirsti kelią, dažnai užtenka pradėti nuo savo virtuvės. Tad imtis pokyčių yra daug paprasčiau, negu atrodo iš ...
Nors didžiosios metų šventės oficialiai baigėsi, apie šventinį patiekalų maratoną mums vis dar primena namuose užsilikę maisto likučiai. Virtuvės spintelėje gulinti apdžiūvusi duona, šaldytuvo kampe pamirštos burokėlių salotos – daugelio šiandienos lietuvių kasdienybė. Tačiau neskubėkite šių produkt...
Plaudami indus daugelis instinktyviai sumeta maisto likučius į kriauklę. O tai – didžiulė klaida. Kriauklė gali greitai užsikimti, tad nepilkite ir nemeskite į ją to, ko negalima.
Nors kasmet, atėjus gražiausioms žiemos šventėms, nerimaujame, kad nepasirūpinome visais valgiais, maisto vis tik lieka. Kad kruopščiai ruoštų mėsos, žuvies patiekalų, su meile keptų pyragų bei maišytų mišrainių greitai išmesti nereikėtų, specialistai pataria, kaip likučius laikyti bei išsaugoti.