maisto žymėjimas

3 straipsnių

Rasa Račienė

Ne vienas iš mūsų yra susidūręs su situacija, kai pasižadam gyventi sveikiau. Susirgę lėtine liga, susidūrę su trauma, stresine situacija ar pasiekę tam tikrą amžiaus ribą ne vienas puolame keisti mitybą, mankštintis, metame žalingus įpročius. Be abejonės, poreikis patekti pas gydytojus specialistus...

Karolina Slapšytė (Kauno moksleivių techninės kūrybos centro Jaunųjų žurnalistų studija, vadovė Liudmila Kazlauskienė)

XXI amžiuje sunku atrasti organizmui vertingo maisto. Parduotuvėse gausu maisto priedais „užpildytų“ produktų, cheminėmis trąšomis užaugintų vaisių ir daržovių. Anksčiau mūsų močiutės valgydavo tikrą sūrį, sviestą, duoną. Tačiau dabar daug kur galime matyti užrašus: skaidulinės medžiagos, nesočiosio...