Naminių kebabų receptas praverčia, kai stinga laiko, o valgyti norisi čia ir dabar. Tačiau nors ir greitas, šis maistas yra sveikas. Kuo daugiau daržovių, tuo ir sveikiau, ir gardžiau. Kebabą valgykite šiltą.
majonezas
407 straipsnių
Majonezas (pranc. Mayonnaise) – emulsinis maisto produktas, pagamintas riebalų ar augalinio aliejaus pagrindu ir stabilizuotas kiaušinio tryniu (lecitinu) arba kitais emulguojančiais maisto produktais. Majonezas yra aliejingos fazės emulsija vandens fazėje. Konsistencija – nuo tirštos iki želinės. Spalva dažniausiai balta, gali varijuoti iki kreminės ar gelsvos.
Apie tai, kaip išsirinkti sveikiausią majonezą, informaciją rasite ČIA.
Sprandinės šašlykas su salotomis ir sūriu – toks puikus derinys, kad kartosite ne kartą. Kol šašlykas keps, paruošite salotas, tad procesas neužtruks. Sprandinės šašlyku mėgaukitės su visa kompanija.
Puiki idėja vakarėliui, iškylai ar tiesiog pusryčiams, vakarienei – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti...
Agurkai su krevetėmis – visiškai vasariškas patiekalas. Lengvas, bet sotus ir labai gardus! Agurkai su krevetėmis itin tinka šventiniam stalui.
Kokia vasara be keptos duonos patiekalų. Šįkart kviečiame pasigaminti visą tortą – keptą duoną su kiaulės ausimis ir sūriu.
Vištienos kepsneliai su naminiu padažu – dar vienas patiekalas grilio vakarėliui. Paruošti labai paprasta, kaip ir naminį padažą – jo receptu dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Vištienos kepsneliai su naminiu padažu gardūs ir karšti, ir atvėsę.
Kopūstai turi itin daug organizmui naudingų medžiagų ir mineralų. Juose yra daugybė vitamino C ir K. Kopūstuose taip pat yra daug energiją didinančių B grupės vitaminų, įskaitant B1, B2 ir B6. Dėl kopūstuose esančių antioksidantų gražėja veido oda, juos įtraukus į savo kasdienį racioną gerėja atmint...
Šitaip paruošti lašišos kroketai gali būti valgomi ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip užkandis. Iš išorės traškūs, o viduje minkšti – šie žuvies gabaliukai abejingų nepalieka. Lašišos kroketai gardūs ir karšti, ir atvėsę.
Koks vasaros sezonas be grilintų bulvyčių su naminiu garstyčių majonezu. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi patarimu, kaip išgauti vaiskiai oranžinę bulvyčių spalvą. Bulvytes su naminiu garstyčių majonezu valgykite, kol karštos, tačiau jos gardžios ir atvėsusios.
Tortilijos mėsainis – paprastai ir greitai paruošiamas užkandis. Tai labai sotus ir maistingas patiekalas su visu kalnu daržovių. Tortilijos mėsainį patogu gaminti ir išvykoje.
Sultingas sumuštinis su šonine – štai dėl ko daugelis laukia vasaros ir iškylų. Tiesa, tokį pat malonumą galima susikurti ir namuose kiaulienos šoninę skrudinant ant namų grilio. Gaivios salotos kuria lengvesnio sumuštinio su skrudinta šonine versiją.
Pasakiškai skanios kopūstų salotos su morkomis. Šiame recepte dar puikiai dera obuolys. Salotas sumaišykite majnezo ir kokosų pieno padažu.
Jei nuo pietų liko makaronų ar tiesiog norite paruošti kitokį garnyrą, kviečiame išmėginti makaronų kroketus. Juos tinka valgyti vienus kaip užkandį ar patiekti prie mėsos, žuvies ar daržovių patiekalų. Makaronų kroketus su malonumu valgys ir vaikai.
Pagaminkite „morkyčių“ – šis užkandis su kiaušinio užtepėle bet kurį švenčių stalą pavers nuotaikingu. Paruoštas „morkytes“ galima suguldyti lėkštėje ar sustatyti į stovą. Garantuojame – šis „morkyčių“ užkandis jums tikrai patiks.
Užkandžius su tunu gaminkite tiek kasdienai, tiek šventėms. Paprastai trapios tešlos užkandžiai būna vieni geidžiamiausių. Beje, tokius užkandžius su tunu pagaminsite gana nesudėtingai.
Mitai ir faktai apie majonezą: ar tikrai jį valgant priaugama svorio, o maistinė sudėtis kenkia sveikatai? (1)
Ar kada pagalvojote, kad kiaušinius jūs valgote su... kiaušiniais? Tai – tiesa, mat majonezo, kuris yra populiarus kiaušinių pagardas, vienas iš pagrindinių ingredientų irgi yra kiaušinis.
Jei nusibodo įprasta sumuštinio forma, gaminkite triaukštį sumuštinį su tuno užtepėle. Traški duona ir be galo gardi tuno užtepėlė kuria nuostabų skonių derinį. Sumuštinį su tuno užtepėle gaminkite ir šventėms.
Jei pusryčiams gaminsite skrebutį su kiaušiniene ir traškiu kumpiu, – pasisekimas garantuotas. Šiame patiekale telpa visa skonių harmonija, o juk dar ir maistinga. Patiekite skrebutį su kiaušiniene, kol karštas.
Jei rengiate vakarėlį, paruoškite fokačijos sumuštinių – patenkinti bus visi. Sumuštinis ne tik gardus, bet ir itin sotus. Fokačijos sumuštinis su daug sūrio ir dešros skaniausias, kol dar šiltas.
Maisto tinklaraštininkė Roma Labžentė (@5produktai) su vyru labai mėgsta traškią vištieną. „Jau teko mėsą išvolioti kukurūzų dribsniuose, kokoso drožlėse, džiūvėsėliuose su ciberžole, avižiniuose dribsniuose, tarkuotame sūryje. Bet šis receptas šiuo metu yra favoritas!“ – sako ir ragina visus pasiga...