Kulinarinėje pokalbių laidoje „Šeimų virtuvė“ apsilankęs populiariausias Lietuvos vaikų rašytojas, trijų vaikų tėtis Tomas Dirgėla pasidalijo gardžių makaronų su lašiša ir grietinėlės padažu receptu. Prisipažinęs, kad virtuvėje jis – retas svečias, garsusis rašytojas įrodė, kad šį patiekalą pagamint...
makaronai
444 straipsnių
Makaronai – vienas svarbesnių maisto produktų kai kurių tautų kulinarijoje ir galintis pakeisti kitus ląstelienos produktus: duoną, košes, ryžius, šakniavaisius. Tai ploni ir ilgi miltiniai gaminiai. Italijoje ir anglų kalboje žodis „makaronai“ (maccherone, macaroni) reiškia tik vieną vakarietiškų makaronų porūšį: plonus, trumpus, tuščiavidurius makaronus.
„Kauno grūdai“ plečian greitai paruošiamų produktų verslą ir investavo 32 mln. eurų į naują 11 000 kv. m. ploto gamybinį padalinį Alytaus mieste. Tai – jau antras bendrovės greitai paruošiamų produktų fabrikas Alytuje.
Makaronus valgo tiek didelis, tiek mažas. Vadinasi, belieka rasti visiems tinkamą receptą ir ruošti patiekalą, kurio visi nekantriai lauks. Receptais pasidalijusi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė dar priduria, kad visi patiekalai yra nesudėtingai ir greitai pagaminami.
Nuotaikingoje „Šeimų virtuvės“ laidoje – populiariausias Lietuvos vaikų rašytojas, trijų vaikų tėtis Tomas Dirgėla. Kartu su laidos vedėja Egle Kernagyte-Dambrauske jie ruoš gardžius makaronus su lašiša ir grietinėlės padažu.
Makaronai – nuo klasikinių itališkų spagečių su pomidorų padažu iki įvairiausių netradicinių paruošimo būdų – tapo mėgstamu pasirinkimu dažnoje virtuvėje. Tačiau, nors makaronų ruošimas atrodo paprastas, daugelis daro klaidas, dėl kurių patiekalas gali prarasti savo nepriekaištingą skonį. Maisto tin...
Pietų Korėja – Rytų Azijos valstybė, kuri pasaulyje yra žinoma ne tik dėl savo gilios istorijos ir tradicijų, stiprios ekonomikos ir išsivystymo lygio, bet ir išskirtinės virtuvės. Šią šalį yra aplankęs ir žinomas keliautojas Orijus Gasanovas, kurį taip sužavėjo korėjietiškas maistas, jog nusprendė ...
Spagečiai yra viena populiariausių makaronų rūšių. Tačiau žmonės, gamindami patiekalus iš jų, dažnai daro vieną svarbią klaidą.
Alytuje baigiama nauja gamykla, kurios didžioji dar nepagamintos produkcijos dalis jau parduota. Kaip tai pavyko – „Verslo požiūryje“.
Ar esate gaminę lazaniją su frikadelėmis? Tad pats metas išbandyti. Mėsos ir dviejų sūrių dermė šiai lazanijai suteikia fantastišką skonį.
Vilniečių gaminamus makaronus žino daugelis: nors klientų eilės, tačiau pelno kaip nėra, taip nėra (2)
Turbūt pagrindinė sėkmingo verslo sudedamoji dalis – tinkamas finansų valdymas. Toli gražu ne visi, turintys idėją ir pradėję ją įgyvendinti, žino, kaip toliau elgtis su pinigais, o tai labai greitai sukelia problemų. Įmonės „Bravo pasta“ direktorė Rimantė Adomavičienė sako, kad pradedantiesiems ver...
Pietums – makaronai su vištiena, pagardinti morkomis. Švelnus patiekalas, kuriam grietinėlė suteiks kone šilkinį skonį. Makaronai su vištiena – itin gardus patiekalas.
Veganiška mityba tampa vis populiaresnė ir daugeliui žmonių ji atveria naujus ir sveikus horizontus. Stereotipai apie tai, kad veganiškas maistas yra nuobodus ir beskonis, pamažu nyksta, o veganų bendruomenė sparčiai auga.
Ieškantiems recepto išskirtiniams pietums rekomenduojame gaminti makaronus su kreminiu padažu ir lašiša. Tai tiesiog fantastiškas patiekalas su burnoje tirpstančiais makaronais ir minkštute kvapnia lašiša. Patikėkite – makaronai su kreminiu padažu ir lašiša dar nieko nenuvylė.
Šiandien valgysime kaip italai – makaronus su vištiena. Pusvalandis ir mėgausitės nuostabiai kvapniu patiekalu. Ant makaronų su vištiena viršaus užberkite nuplautų gražgarsčių.
Makaronus su krevetėmis pagaminsite per rekordiškai trumpą laiką – vos per 10 minučių! Prieš patiekdami makaronus su krevetėmis apibarstykite krapais.
Įvertino „bomžpakių“ sudėtį ir pasakė, kam juos valgyti gali būti pavojinga: venkite šių ingredientų (9)
Greitai paruošiami makaronai, dar geriau žinomi kaip „bomžpakiai“ daugeliui yra labai patogus maistas. Greitas, paprastas, o dar ir skanus – ko daugiau reikia? Jei dar būtų ir sveikas, galėtų būti tobulu maistu. Deja, geriau panagrinėjus etiketę, čia nerasime ne tik nieko sveiko, bet ir krūvą konser...
Nuotaikos nestokojanti Laima Tamulytė-Stončė, kitaip dar vadinama Mama Rock’n’Roll, augina trejų metų Emiliją, kuri nuo mažens yra tikrų tikriausia nevalgiukė. Tačiau Mama Rock’n’Roll ne iš kelmo spirta – ji žino, kaip pamaitinti net išrankiausią vaiką. Atvykusi į laidą „Mamų virtuvė“ ji pasidalino ...
Šiandien siūlome gabalėlį Italijos – lazaniją! Pasistengti reikės, užtruks gaminimo procesas, bet, patikiname, – patiekalu tikrai mėgausitės. Kepimo pabaigoje lazaniją apibarstykite sūriu ir patiekite.
Šis patiekalas – makaronai su vištiena – gali būti gaminamas tiek pietums, tiek vakarienei. Švelnaus skonio, jis patiks visiems valgytojams. Patiekite makaronus su vištiena apibarstę pipirais.
Jei nuo pietų liko makaronų ar tiesiog norite paruošti kitokį garnyrą, kviečiame išmėginti makaronų kroketus. Juos tinka valgyti vienus kaip užkandį ar patiekti prie mėsos, žuvies ar daržovių patiekalų. Makaronų kroketus su malonumu valgys ir vaikai.