makaronai

440 straipsnių

Makaronai – vienas svarbesnių maisto produktų kai kurių tautų kulinarijoje ir galintis pakeisti kitus ląstelienos produktus: duoną, košes, ryžius, šakniavaisius. Tai ploni ir ilgi miltiniai gaminiai. Italijoje ir anglų kalboje žodis „makaronai“ (maccherone, macaroni) reiškia tik vieną vakarietiškų makaronų porūšį: plonus, trumpus, tuščiavidurius makaronus.

Jei nuo pietų liko makaronų ar tiesiog norite paruošti kitokį garnyrą, kviečiame išmėginti makaronų kroketus. Juos tinka valgyti vienus kaip užkandį ar patiekti prie mėsos, žuvies ar daržovių patiekalų. Makaronų kroketus su malonumu valgys ir vaikai.

Akvilė Bružinskaitė

Vilniaus rajone, Avižieniuose Rimantė ir Ignotas Adomavičiai jau beveik dešimtmetį gamina šviežius itališkus makaronus ir jų gaminius, atpažįstamus „BravoPasta“ vardu. Miltus jiedu gabena iš pietų Italijoje esančio Bario, tad ir makaronų skonis bei kokybė – kaip tikroje Italijoje. Lietuvai naujus sk...