Estijoje buvo pardavinėjami pesticidais užteršti vaisiai ir daržovės. Prekyba vyko žiemos metu, kai tokių prekių paklausa buvo itin didelė.
Mangai
63 straipsnių
Tirpstantis burnoje, tai – apie panakotą. Ją drąsiai galima vadinti dievišku desertu. Šįkart kviečiame pasigaminti panakotą su mangais.
Šį čiabatos skrebutį su mangų salsa pagaminti itin paprasta, o taip skanu, kad tikrai norėsite tai patirti. Patiekalas suteiks tikrą malonumą, nes jame susilieja kone visi skoniai – saldumas, rūgštumas, aitrumas, sūrumas, kartumas. Čiabatos skrebutį ruoškite tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Ledų – mangų šerbeto – pasigaminkite neišeidami iš namų. Ir jums tereikės vos kelių ingredientų. Švelnaus skonio mangų ledai – puikus ir sveikas desertas.
Mangų ir karamelės pyrago skonių derme nustebinsite savo draugus ir artimuosius. Metodas Tarte Tatin kilęs iš Prancūzijos, kai tortas kepamas aukštyn kojom. Klasikiniai variantai yra su kriaušėmis ar obuoliais, šis labiau egzotiškas – mangų ir karamelės pyragas.
Dešrainiai su aštria mangų salsa itin patiks mėgstantiems pikantišką skonį. Paruošti dešrainius neužtruksite – vos 10 minučių. Dešrainius su aštria mangų salsa valgykite dar šiltus.
Užsimanius mangų šerbeto nebūtina skubėti į parduotuvę. Jo galima pasigamini namuose ir, beje, tai labai paprasta. Užtruksite vos kelias minutes, tik reikės dar keliolika palaukti, kol mangų šerbetas sustings.
Jei nebandėte, nustebsite, kokios gardžios ir gaivios kopūstų ir mangų salotos. Paruošiamos greitai, tad neužtruksite. Gaivias kopūstų ir mangų salotos papuoškite citrinos skiltele.
Nuostabus saldžiarūgštis mangų padažas dešrainiams – neapsirinksite jo pasigaminę namuose. Paruošite vos per porą minučių. Į apkeptas bandeles pilkite gautą padažą ir sudėkite dešreles.
Japonijos Hokaido saloje esančio Otofukės ūkyje Hiroyukis Nakagawa, vilkintis baltus berankovius marškinėlius, rūko apgaubtame šiltnamyje skina prinokusius mangus, kuriuos tereikia supakuoti ir transportuoti. Giedrą gruodžio dieną lauke tvyro -8 laipsnių šaltis, tačiau šiltnamyje termometro stulpeli...
Universalus desertas – vaisių salotos. Spalvingos ir labai maistingos. Apibarstykite vaisių salotas sezamų sėklomis. Beje, vaisių salotos puikiai tiks ir pusryčiams – taps puikiu energijos užtaisu.
Mangų ir kopūstų salotos tokios gardžios, kad tinka jas valgyti ir vienas. Tačiau derės ir prie švelnios mėsos ar žuvies patiekalo. Mangų ir kopūstų salotos – tikras vitaminų kokteilis!
Salotos su krevetėmis – kitokios nei esame pripratę matyti ant Kūčių stalo. Gaivaus vasariško dvelksmo turintis patiekalas neabejotinai iškart ras mėgėjų. Salotas su krevetėmis patiekite lėkštėje su salotų lapais.
Pasigaminkite mangų šerbeto ir suprasite, kad vasara niekur nedingsta. O gaivus švelnaus skonio melionų šerbetas taps puikiu desertu net vėlų vakarą.
Tviskanti glazūra, traški odelė ir sultinga vištiena, štai koks iškylos patiekalas taps tikra sensacija, žada Alfas Ivanauskas.
Paaiškino, kaip lupti, pjaustyti ir valgyti egzotiškus vaisius: iki šiol tai darėte neteisingai (19)
Vasara – tikrų tikriausias vaisių sezonas. Kaitriomis saulėtomis dienomis norisi šviežio, lengvo ir gaivaus maisto, todėl vaisiai – puikus pasirinkimas norint sveikai ir skaniai paužkandžiauti. Ir nors vaisių pasirinkimas tikrai didelis, daugelio jų atsisakome – vieni sunkiai lupasi, kitus neaišku, ...