Vaikystėje skaniausia daugeliui buvusią košę vėliau teko pamiršti – bent jau dailiosios lyties atstovėms, saugančioms figūrą ir vengiančios nereikalingų kilogramų. Ką gi – vienas košes mitybos specialistai rekomenduoja valgyti kasdien, kitomis pataria pasmaguriauti tik retkarčiais. Ir vis dėlto vien...
Manų košė
12 straipsnių
Kol vieni renkasi, ką greito ir skanaus suvalgyti pusryčiams, o kiti iš skubėjimo tiesiog juos praleidžia, panašu, kad labiausiai išlošia tie, kurie rytą pradeda nuo košės. Mitybos ekspertai įvairiems grūdams negaili pagyrų ir pažymi, kad ryte suvalgyta košės porcija – ne tik ilgai išliekanti energi...
Ne paslaptis, jog visi tėvai beveik kasdien susiduria su galvos skausmu, ką pasiūlyti savo išrankiam mažajam valgytojui. O juk norisi, kad maistas būtų kokybiškas, subalansuotas ir įvairus. Tačiau ne visi žino, jog tie patys maisto produktai savo naudingų medžiagų gausa dėl skirtingų žaliavų ar tech...
Dietologė išvardijo 5 košių rūšis, kurių nauda – didžiulė: kitos tik augins svorį arba tuštins piniginę (99)
Skaniausia vaikystėje būdavo močiutės virta manų kruopų košė su uogiene, o perlinę su spirgučiais valgydavo tėtis. Grikių ar bulvių košę dažniausiai pasirenkame kaip garnyrą prie karbonado, o štai bolivinę balandą – kai norime šiek tiek pritapti prie sveikuoliškų naujovių. Tačiau retai susimąstome, ...
Kaip ir daugelis kultūrinių augalų, moliūgai priskiriami sezoninėms daržovėms – tokioms, kurių derliaus sulaukiama konkrečiu metų laiku. Moliūgai paprastai užauga gana dideli. Žinant šiuos du faktus, gali iškilti pora klausimų: ką daryti norint kone ištisus metus mėgautis patiekalais iš moliūgų ir k...
Suteikite antrą šansą vaikystės patiekalui – manų košei, o mes papasakosime, kaip tai padaryti.
Visame pasaulyje spalio 10-ąją minima Košės diena, tad būtų nevalia tokia proga jos šią dieną taip ir neparagauti. Jei esate prisiekęs smaližius – rinkitės saldžias košes su dar saldesniais priedais, jei norite ko nors „rimčiau“ – išsivirkite sočios košės, atstosiančios ir skalsiausius pietus.
Nuo ko reikėtų pradėti savo dieną? Žinoma, nuo naudingų ir sveikų pusryčių, kurie turėtų apsieiti be žemiau išvardintų produktų.
Dar tuomet, kai žūklės prekių parduotuvių lentynose nebuvo gausybės gamyklinių jaukų, meškeriotojai žuvis viliodavo tuo, ką rasdavo namų virtuvėje. Vis dėlto ir šiais laikais verta prisiminti tokį jaukinimo būdą, nes klasika kartais nukonkuruoja net pačius brangiausius firminius jaukus.
Jei galvoje košė – tikrai negerai, bet jei ji ant stalo – tiesiog puiku! Košė yra tradicinis daugelio pasaulio virtuvių patiekalas. Totoriška manų „botka“, norvegų košė iš ryžių, anglų avižinė košė, rusiška grikių košė.
Norint užaugti dideliems ir stipriems, būtina valgyti košės – ne vienam teko girdėti tokią išmintį vaikystėje. Dažnai ta košė būdavo verdama iš manų kruopų, pagardintų uogomis, sviestu, cinamonu. Šiandienos mitybos specialistai įspėja – nors manų kruopos tinka su viskuo ir prie visko, jų valgyti der...
Nežinau, kaip jūs, bet jei aš negaluoju, tai paprastai arba nieko nenoriu, arba noriu sulčių, arba tokių sunkiai suprantamų patiekalų kaip, pavyzdžiui, manų košė.