Manų košė

12 straipsnių

Ne paslaptis, jog visi tėvai beveik kasdien susiduria su galvos skausmu, ką pasiūlyti savo išrankiam mažajam valgytojui. O juk norisi, kad maistas būtų kokybiškas, subalansuotas ir įvairus. Tačiau ne visi žino, jog tie patys maisto produktai savo naudingų medžiagų gausa dėl skirtingų žaliavų ar tech...

Kaip ir daugelis kultūrinių augalų, moliūgai priskiriami sezoninėms daržovėms – tokioms, kurių derliaus sulaukiama konkrečiu metų laiku. Moliūgai paprastai užauga gana dideli. Žinant šiuos du faktus, gali iškilti pora klausimų: ką daryti norint kone ištisus metus mėgautis patiekalais iš moliūgų ir k...

Lukas Miknevičius

Dar tuomet, kai žūklės prekių parduotuvių lentynose nebuvo gausybės gamyklinių jaukų, meškeriotojai žuvis viliodavo tuo, ką rasdavo namų virtuvėje. Vis dėlto ir šiais laikais verta prisiminti tokį jaukinimo būdą, nes klasika kartais nukonkuruoja net pačius brangiausius firminius jaukus.

Norint užaugti dideliems ir stipriems, būtina valgyti košės – ne vienam teko girdėti tokią išmintį vaikystėje. Dažnai ta košė būdavo verdama iš manų kruopų, pagardintų uogomis, sviestu, cinamonu. Šiandienos mitybos specialistai įspėja – nors manų kruopos tinka su viskuo ir prie visko, jų valgyti der...