Nuo karo metais įsteigtos daržovių raugyklos iki vieno didžiausių konservuotų maisto produktų, majonezo ir padažų gamintojo Baltijos šalyse – taip išaugo 80-ąjį veiklos jubiliejų šiemet sutinkantis Kėdainių konservų fabrikas.
marinuoti agurkai
54 straipsnių
Maži, traškūs ir gaivūs agurkai – tai ko visi trokšta. Niekas, matyt, nenori storų, išpampusių agurkų, kuriose sėklos kone nago didumo. Bet kartais taip nutinka, kad peraugusių agurkų tiesiog ima ir atsiranda. Vieni juos išmeta lauk, kiti turi jau patikrintus receptus, o treti ieško būdų, kaip juos ...
Išbandykite korėjietiškus marinuotus agurkus – itin patiks mėgstantiems pikantišką skonį. Valgykite šiuos marinuotus agurkus jau po 24 valandų.
Susiruošus marinuoti agurkus, klausimas vienas – pagal kokį receptą? Maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė dalijasi net ne vienu, o 8 receptais. Rinkitės – tikrai rasite patraukliausią. Tekste – šie receptai: patikimiausias agurkų konservavimo būdas, be vandens marinuoti agur...
Pagaminkite garnyrui marinuotų agurkų. Pikantiško skonio agurkai labai tiks prie grilio patiekalų, mėsos troškinių. O galima marinuotus agurkus valgyti ir vienus.
Nebūtina laukti vasaros iškylų, kad būtų galima pasimėgauti mėsainiu su sultinga jautiena. Šiandien viską galima pasigaminti namų virtuvėje. Šis mėsainis su jautiena – itin sotus, niekas neatsisakys.
Pasigaminti menkės suvožtinių patiks tiems, kas labai pasiilgo vasaros ir iškylų. Nors įprasta suvožtinius gaminti su mėsa, įsitikinsite, kad su žuvimi – itin gardus užkandis. Patiekite suvožtinius dar karštus.
Kai kurie grilio mėgėjai iki šiol gamina tik klasikinius mėsainius. „Baiminamasi eksperimentuoti, bet visiškai be reikalo, – tvirtina Šiaulių Valstybinės kolegijos Organizacijos komunikacijos ir rinkodaros antro kurso studentė Kotryna Petrikaitytė. – Šie mėsainiai tiesiog tirpsta burnoje.“ Kotryna d...
Grybų ir pupelių mišrainė – dar vienas receptas švenčių stalui paįvairinti. Tinka tiek marinuoti pievagrybiai, tiek kiti grybai. Grybų ir pupelių mišrainę pagardinkite pipirais ir druska.
Tuštumos agurkų viduje – ypač dažna šių daržovių derliaus problema. Šiaip jau tokie agurkai tikrai valgomi, bet paprastai būna kartoki ir nelabai tinkami marinuoti. Štai kodėl verta pasidomėti, kas lemia ertmių atsiradimą ir kaip užsiauginti kietų agurkėlių.
Feisbuko grupėje „Karantino kuchnia“ internautai dalinasi ne tik įdomiausiais savo kulinariniais atradimais, bet ir pačių kurtais receptais. O štai pastarosiomis dienomis socialiniuose tinkluose plintantis neįprastas agurkėlių receptas net pretenduoja tapti vasaros hitu – tuo net neabejoja recepto a...
Eksperimentas virtuvėje: išrinko skaniausius marinuotus agurkus, tačiau užrašas ant pakuotės nemaloniai nustebino (144)
Marinuotų agurkėlių pasirinkimas Lietuvos prekybos centruose – stulbinančiai gausus. Kokių tik nerastumėte – su garstyčiomis, su česnakais, su ąžuolo lapais, su vyšniomis, pjaustytų, nepjaustytų, traškių, didesnių ir mažesnių ir t.t. Tad šventėms išsirinkti agurkėlius kiekvienas galės pagal savo sko...
Kuris lietuvis nemėgsta baltos mišrainės ir nededa jos ant stalo per kiekvienas šventes? Tačiau šį kartą idėjų moderatorius Alfas Ivanauskas sako – ši baltosios mišrainės konkurentė taip pamalonins jūsų gomurius, kad apie kitas tiesiog pamiršite!
Kaip dažniausiai naudojame marinuotus agurkėlius? Greičiausiai, kaip užkandį arba garnyrą. Tačiau jų panaudojimo arealas – kur kas platesnis, nei galėjote pagalvoti. Ir šiandien tai įrodys skonių kolekcionierius Alfas bei žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė Elžbieta. Marinuoti agurkėliai – tai pu...
Manau, kad šprotai dažnai yra nuvertinama žuvis. Visi garbina ančiuvius, deda į salotas, ant picų ir t.t. Bet juk su šprotais taip pat labai paprasta pagaminti greitą sumuštinį, mišrainę ar bet kokį kitą užkandį. Dažnai užmirštame, jog šprotai yra tikrai gardi maža žuvytė, kurią maisto gamyboje pana...
Agurkų sūrymas praverčia ne tik ryte po vakarėlio. Patyrusios šeimininkės niekada neišpila agurkų sūrymo, nes žino – dėl puikaus skonio ir sudėties jį galima naudoti ir gaminant valgį, ir šiaip buityje.
Traškūs, rūgštūs, aštrūs, o gal su... uogomis? Marinuodami ar raugdami agurkus kaip ir kasmet galite pasikliauti senu geru šeimos receptu, tačiau galite išbandyti ir kažką naujo. Surinkome jums visą šūsnį receptų ir tikimės, kad bent vienas receptas taps naujuoju jūsų firminiu receptu.