Gana anksti prasidėjęs grybų sezonas ne vieną paskatino išsitraukti krepšelius ir keliauti į miškus – po lietingesnių dienų, vasariškai šilumai vis dar džiuginant, aktyviai galvas iš po samanų jau kelia raudonviršiai ir baravykai.
marinuoti grybai
5 straipsnių
Grybautojai jau kurį laiką džiūgauja ir socialiniuose tinkluose dalijasi nuotraukomis, kuriose – pilnos pintinės baravykų. Ką daryti, jei diena miške išties buvo sėkminga, o parduoti ar atiduoti laimikio nesinori? Štai penki būdai, kaip galima panaudoti grybų derlių.
Niekas, matyt, nesiginčys, kad šią vasarą grybais miškuose tikrai galime džiaugtis. Anksti išdygę kepurėti baravykai, voveraitės ar ūmėdės džiugina ne vieno lietuvio akį ir skrandį. O kad skrandį džiugintų grybai ir žiemą, pats metas pasiraitoti rankoves. Knygų „Natūralus rauginimas“, „Ką kanda šaln...
Kai tradiciniai patiekalai ir užkandžiai nusibosta, gelbsti gurmaniški receptai. Siūlome pasigaminti užkandžių, kuriuos suvalgysite per kelias dienas – tai neskirta laikyti per žiemą. Garstyčiomis marinuoti grybai, marinuotos itališkos salotos, lengvas „kimchi“ su aitriąja paprika – tai tik keli pat...
Alfas Ivanauskas parodė, kaip baravykus užsimarinuoti žiemai – pagal šį receptą pavyks visada, tad galėsite džiaugtis tiek Kalėdų metu, tiek kai žiemą norėsite prisiminti ankstyvą rudenį.