Martynas Meidus

4 straipsnių

Martynas Meidus, virtuvės šefas, gastronomijos pasaulyje yra žinomas kaip Martyn Meid. Iš Klaipėdos kilęs šefas Londone buvo įkūręs savo restoraną „Ink“, taip pat jis žinomas už pasiekimus „Nordic“ virtuvėje. Dešimt metų dirbo šioje pramonės šakoje kartu su geriausiais pasaulio virtuvės šefais, kaip Alain Ducasse, Tom Aikens ir Rene Redzepi.

Restorano Palangoje „Vila Komoda“ šefas ir vienas įkūrėjų Martynas Meidus atskleidžia savo virtuvės taisyklę: man svarbu suteikti progą, kad bendrame patiekale sužibėtų kiekvienas ingredientas. Ruošiu patiekalą taip, kad jame išryškėtų geriausios savybės. Visada mintyse turiu sezoniškumą ir pasaulines maisto gamybos tendencijas, tačiau remiuosi prancūziškos virtuvės stuburu ir svarbiausiomis jos taisyklėmis.

Restoranas „Vila Komoda“ yra vienas iš pretendentų gauti „Michelin“ apdovanojimą.

Šefas iš pajūrio Martynas Meidus: apie tai, kas maiste yra ne tik gražu, bet ir labai seksualu

Palangoje – nauja vieta pavalgyti: užmirškite Basanavičiaus gatvės užeigas

Paskelbė 60 geriausių restoranų Lietuvoje – vasarą bus išrinktas geriausiųjų 30-ukas

Penktą kartą paskelbtas „30 geriausių restoranų“ Lietuvoje reitingas: sąraše – 11 naujų vardų, 7 restoranai niekur nesitraukia

Šefas Martynas Meidus: eksperimentas vilniečiams pasiūlyti paryžietišką vakarienės kultūrą sulaukia dvejopų reakcijų

Maistas mylintiesiems gyvenimą. Taip apie save sako restorano Palangoje „Vila Komoda“ įkūrėjai. „Mes nenorime stebinti, nepriverčiame aikčioti, norime, kad valgytojai prisimintų jausmą, emociją ir dalį jos paliktų mums“, – kalba rekonstruotos XIX amžiaus vilos restorane dirbantis virtuvės šefas Mart...