Restoranų Palangoje ir Vilniuje kulinarines koncepcijas kuriantis žinomas šefas Martynas Meidus pastebi, kad Lietuvos gyventojų požiūris į vakarienes mieste keičiasi. Tai, šefo teigimu, gali būti susiję su užaugusia daugiau po pasaulį keliaujančia, gyvenimo patirties kitose Europos valstybėse turinč...
Martynas Meidus
4 straipsnių
Martynas Meidus, virtuvės šefas, gastronomijos pasaulyje yra žinomas kaip Martyn Meid. Iš Klaipėdos kilęs šefas Londone buvo įkūręs savo restoraną „Ink“, taip pat jis žinomas už pasiekimus „Nordic“ virtuvėje. Dešimt metų dirbo šioje pramonės šakoje kartu su geriausiais pasaulio virtuvės šefais, kaip Alain Ducasse, Tom Aikens ir Rene Redzepi.
Restorano Palangoje „Vila Komoda“ šefas ir vienas įkūrėjų Martynas Meidus atskleidžia savo virtuvės taisyklę: man svarbu suteikti progą, kad bendrame patiekale sužibėtų kiekvienas ingredientas. Ruošiu patiekalą taip, kad jame išryškėtų geriausios savybės. Visada mintyse turiu sezoniškumą ir pasaulines maisto gamybos tendencijas, tačiau remiuosi prancūziškos virtuvės stuburu ir svarbiausiomis jos taisyklėmis.
Restoranas „Vila Komoda“ yra vienas iš pretendentų gauti „Michelin“ apdovanojimą.
Šefas iš pajūrio Martynas Meidus: apie tai, kas maiste yra ne tik gražu, bet ir labai seksualu
Palangoje – nauja vieta pavalgyti: užmirškite Basanavičiaus gatvės užeigas
Paskelbė 60 geriausių restoranų Lietuvoje – vasarą bus išrinktas geriausiųjų 30-ukas
Palangos restorano „Vila Komoda“ virtuvės šefas Martynas Meidus imasi naujo projekto – kartu su akcininkais Vilniuje atvėrė restorano „Motif“ duris. Šefui tai naujas iššūkis, nes restoranas bus skirtas ne aukštąjai virtuvei, bet kasdieniams apsilankymams. Keturi restorano savininkai teigia, kad toki...
Maistas mylintiesiems gyvenimą. Taip apie save sako restorano Palangoje „Vila Komoda“ įkūrėjai. „Mes nenorime stebinti, nepriverčiame aikčioti, norime, kad valgytojai prisimintų jausmą, emociją ir dalį jos paliktų mums“, – kalba rekonstruotos XIX amžiaus vilos restorane dirbantis virtuvės šefas Mart...
Maistas mylintiesiems gyvenimą. Taip apie save sako restorano Palangoje „Vila Komoda“ įkūrėjai. „Mes nenorime stebinti, nepriverčiame aikčioti, norime, kad valgytojai prisimintų jausmą, emociją ir dalį jos paliktų mums“, – kalba rekonstruotos XIX amžiaus vilos restorane dirbantis virtuvės šefas Mart...