medus

654 straipsnių

Medus – saldus, tąsus skystis, bičių gaminamas iš žieduose esančio nektaro. Tai natūralus saldiklis. Medaus pagrindą sudaro ir saldų skonį suteikia jame esanti gliukozė ir fruktozė.

Žinios iš regionų
Trylikametis Jokūbas pamilo bites: per trejus metus savo hobį pavertė gyvenimo būdu ir sukūrė verslą
Agota Spiečiūtė

Bitininkystė Jokūbo gyvenime atsirado įvykus magiškam įvykiui, kuris dažnai lydi pašauktuosius į bičiulystę. Kaip sako jaunuolis, tai nutiko ir netikėtai, bet kartu ir planuotai. Vieną dieną vos ne virš galvos atskridęs spiečius buvo sėkmingai pagautas ir saugiai perkeltas į vieną iš jau paruoštų av...

2024.12.06 21:33

Kepti obuoliai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė pabandė juos įdaryti avižiniais dribsniais ir liko maloniai nustebusi: keptų obuolių rezultatas pranoko visus mano lūkesčius, buvo ir gardu, ir sotu!

2024.08.14 00:00

Agurkai su medumi ir sūriu yra toks užkandis, kurio neatsisakysi per pusryčius, pietus ir vakarienę. Vos iš keturių ingredientų sukuriamas patiekalas džiugina ne tik paprasta gamyba, bet ir ypatingu skoniu. Agurkai su medumi ir sūriu neabejotinai nuneš į vaikystę.

2024.08.08 07:08

Atsižvelgus į Lietuvos raudonosios knygos komisijos siūlymą tamsioji vakarinė medunešė bitė įrašyta į Saugomų gyvūnų, augalų ir grybų rūšių sąrašą, kitaip vadinamą Lietuvos raudonąja knyga. Į šį sąrašą įrašytos tik gamtoje (uoksuose ar drevėse) gyvenanti šios bičių rūšies populiacija. Laikomų ir vei...

2024.07.19 11:54