Egzotinių prekių parduotuvėje Elena įsigijo du vaisius, norėjo su anūke paragauti kažko įdomaus. Tačiau visų sėklų moteris neišmetė, vietoj to kelias pasodino į žemę. Šiandien egzotiškos išvaizdos ir neįprasto skonio augalas jau okupavo ne tik šiltnamį, bet ir daržą bei džiugina gausiu derliumi.
melionas
27 straipsnių
Sėjamasis melionas (lot. Cucumis melo, angl. Muskmelon) – moliūginių (Cucurbitaceae) šeimos augalas. Kultivuojamas jau apie 4000 metų. Kilęs iš Persijos ir Afrikos.
Rugpjūčio 3-iąją pasaulis mini Arbūzo dieną ir toliau tęsia amžiną diskusiją – koks gi metodas garantuoja, kad visuomet skanautumėte tik sunokusį ir saldų arbūzą? Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šį vasaros skanumyną pirkėjai graibsto visą vasarą, ir dažnai renka...
Daugelis daržininkų yra pastebėję – pačių surinktos sėklos neretai būna kokybiškesnės už pirktines – greičiau sudygsta, augalai užauga sveikesni, duoda gausesnį derlių.
Ispanijos ūkininkai neviltyje – karštis naikina derlių. Nesibaigiantys karščiai sunaikino beveik visą arbūzų ir melionų derlių, praneša LNK žinios.
Nors jau gana daug daigų stypsta ant palangių, tačiau ir balandį dar pakankamai augalų, kuriuos galima sėti.
Šaldyti, gerti, įdaryti, apvynioti, virti, valgyti vieną, gaminti salotas ar salsą – saldieji melionai yra unikalūs ir universalūs, nes tinka ne tik kaip gardus užkandis, bet ir kaip gurmaniškas priedas šventinei ir kasdienei virtuvei.
Su Eligijumi Debesiūnu, „Dzūkų ūkio“ savininku kalbamės, kaip teisingai pasodinti arbūzus ir melionus, kad jų skonis nenuviltų šeimos.
Kaip niekad karšta vasara – iššūkis daržininkams bei sodininkams. Tačiau Naujamiestyje gyvenančios Donatos Jankauskienės šiųmetis eksperimentas – arbūzų pieva – pasiteisino su kaupu.
Šis skanus kokteilis tikra vitaminų bomba, kuri suteiks energijos visai dienai. Turi mažai kalorijų.
Šis gėrimas ne tik gaivinantis, bet ir turintis daug vitaminų ir naudingųjų medžiagų, kurios slypi melione ir mėtų lapeliuose. Vietoj meliono taip pat galite naudoti arbūzą ar kitus mėgstamus vaisius. Svarbiausia, kad gėrimas paruošiamas vos per kelias minutes ir iškart galima mėgautis mėtų ir melio...
Ko gi suvalgius, kad nesustorėčiau? Šis klausimas aktualus daugybei žmonių. Maisto produktai turi būti mažai kaloringi su dideliu kiekiu ląstelienos, teikti sotumo ir skatinti medžiagų apykaitą. Daug įtakos turi ir tai, kokiu būdu gaminama – idealiu atveju be riebalų.
Prieš naujo sezono pradžią patartina peržiūrėti sėklų atsargas. O kaip žinoti, ar jos dar tinkamos daiginti, ar sudygs? O gal jau laikas jas išmesti?
Be ant laužo keptos mėsos ar žuvies dažnas neįsivaizduoja savo vasaros iškylos, o ar esate bandę ant kepimo grotelių pagaminti desertą?
Moterys viena kitos nepažinojo, moliūgus pirko ne iš to paties prekiautojo, bet joms abiem prasidėjo vadinamasis toksinio moliūgo sindromas, informuoja livescience.com. Moliūgai nebuvo niekuo ypatingi, tik kiek kartesni nei įprastai, tačiau būtent dėl moliūgo Prancūzijoje nupliko dvi moterys.
Jei norite, kad daigai tinkamai augtų ir vystytųsi, privalote laikytis kelių esminių taisyklių: paruošti tinkamą žemės mišinį, atsakingai laistyti, aprūpinti daigus pakankamu šviesos kiekiu ir užtikrinti palankią temperatūrą.
Tobulai prinokusio meliono paieškos prekybos centre dažnam tampa itin sunkia, o kartais net ir neįgyvendinama užduotimi. Štai itin nesudėtingas triukas, padėsiantis išsirinkti geriausią ir skaniausią melioną, rašo purewow.com.
Kai jūs su maudymosi kostiumėliu atsistosite prieš veidrodį, išmuš teisybės valanda. „Ką, ar čia tikrai aš? Tie bjaurūs apvalumai ant klubų ir sėdmenų, tikrai neplokščias pilvas ir ištinusios kojos?..“ Vyrai taip pat nesidžiaugia regėdami riebalų sankaupas ir nudribusį pilvuką.
Melionų būna įvarių formų, dydžių ir spalvų, tačiau dauguma jų yra saldūs, sultingi ir skanūs. Juose labai mažai kalorijų (100 g šio vaisiaus yra vos 34 kalorijos) ir riebalų, todėl jie tinka ir lieknėjantiems, rašoma interneto svetainėje nutrition-and-you.com.