Restorano „iiUmekk“ virtuvės šefas Mihkelis Heinmetsas ir svetainės „Hiiu Leht“ vyriausiasis redaktorius Raulis Vinni sumąstė pradėti siūlyti patiekalus iš kormoranų, rašo Estijos žiniasklaida.
meniu
71 straipsnių
Į „Michelin“ gidą įtraukti restoranai kabinasi lenteles ir žada nekeisti kainų: dabar žaidžiame pasaulio lygoje (15)
Praėjus savaitgaliui „Michelin“ gide atsidūrusių restoranų vadovai pripažino, kad sulaukė kiek didesnio lankytojų srauto, nors aiškias išvadas daryti dar anksti. Jie džiaugėsi sulauktu dėmesiu ir nurodė, kad paminėjimas „Michelin“ reiškia, jog dabar Lietuvos restoranai „žaidžia pasaulinėje lygoje“. ...
JAV pirmoji ponia Jill Biden atskleidė valstybinės vakarienės, skirtos Kenijos prezidentui Williamui Ruto ir jo žmonai Rachel Ruto, detales. J. Biden sakė, kad iškilminga vakarienė prie žvakių šviesos bus skirta Jungtinių Valstijų partnerystės su Kenija 60-osioms metinėms paminėti.
Pusryčiai neretai vadinami bene svarbiausiu dienos valgiu, o tyrimai rodo, kad tai, ką valgote ryte, gali turėti didžiulę įtaką jūsų savijautai visą dieną. Jei jau netrukus po pusryčių esate alkanas ir trūksta energijos, didelė tikimybė, kad pusryčiaudami padarėte itin dažnai pasitaikančių klaidų.
Naujovės atkeliauja į Vilniaus senamiestį. Ne, šįkart ne apie gatvių tvarkymą (nors Vokiečių g. rekonstrukcijos vilniečiai laukia jau ilgai), bet apie restoraną. Greitojo maisto restoranas „Gogi Guy“ Rūdninkų gatvėje pasiūlys lankytojams tikro korėjietiško maisto.
Mama su dukra įsuko sėkmingą prekybos ir restoranų verslą: mitas, kad žmonės kaime į parduotuvę ateina tik duonos ir alkoholio (2)
Nuo vienos parduotuvės pradėtą verslą pasvalietė Vida Varnaitė išaugino į penkis rajonus apimantį 39 parduotuvių tinklą. „Stengiamės, kad tai nebūtų eilinė kaimo parduotuvė, kad žmonės rastų viską, kas reikalinga“, – pasakoja ji. Verslininkė 2017 metais įžengė ir į maitinimo verslą, kurį vysto kartu...
Panevėžyje globos namuose maistas tiekiamas lyg aukšto lygio restorane – išskirtinius patiekalus čia ruošia žinomas virtuvės šefas (1)
Itališka lazanija, troškinta jautiena, kepta kalakuto filė, įvairūs padažai, bulvių košė su natūraliu pienu ir sviestu, špinatų sriuba, salotos, cepelinai, naminė gira – štai tokiais ir kitais patiekalais maitinami Panevėžyje esančių Šv. Juozapo globos namų gyventojai. Negana to, kad valgiaraštyje į...
Palanga dažnai pasirodo antraštėse, kalbant apie maisto kainas, tačiau šį kartą didžiausias šalies kurortas „Delfi“ skaitytoją nustebino šunims siūlomu restorano meniu. Jame kainos už gėrimus ir skanėstus konkuruoja su „tradiciniais“, žmogui skirtais gaminiais. Pati maitinimo įstaiga tikina, jog ska...
Siekiantiems visavertiškai maitintis, parduotuvėje renkantis produktus reiktų įvertinti ne tik jų etiketėse nurodomą baltymų, angliavandenių ar cukraus kiekį – būtina atkreipti dėmesį ir į maistinių skaidulų kiekį. Dietistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį, kad skaidulos žmogaus organizmui yra ypač s...
Jie svarbūs ne tik dėl dailių kūno formų – lengvi patiekalai leidžia pasisotinti, tačiau neapsunkti, likti energingiems ir žvaliems. Tad juos tikrai verta įtraukti į vasaros valgiaraštį. Lietiniai su daržovėmis, vaisių glotnutis, net naminis sorbetas – tai tik keli jums rekomenduojami receptai. Paga...
Verslo centrų ir modernių daugiabučių apsuptyje veikianti „Europa“ atveria daugiau nei pusmetį kurtos ir puoselėtos maisto aikštės „Dialogai“ duris. Nauju traukos centru siekianti tapti vieta pradeda veikti nuo sausio 24 dienos. Dėl pandeminių aplinkybių atidarymo šventė atidėta vėlesniam laikui, ta...
Maisto švaistymas yra itin opi šių dienų problema, kasmet Europos Sąjungoje iššvaistome 88 mln. tonų arba 173 kg maisto vienam gyventojui. Ne paslaptis, kad šventiniu laikotarpiu jis suintensyvėja – dalis gausaus vaišių stalo nukeliauja į šiukšliadėžę.
Kalėdos be anties – ne Kalėdos: maisto ekspertė pasidalino trimis idėjomis, kaip ją gardžiai paruošti (18)
Iki Kalėdų likus kiek daugiau nei mėnesiui vis dažniau sukame galvas, kuo šįmet nustebinsime artimuosius, todėl dabar – pats metas ne tik galvoti apie šventinį meniu, bet ir iš anksto pabandyti receptus.
Straipsnių ciklas „Delfi TV virtuvė drauge su Mantinga“ suteikia naudingų, virtuvėje praverčiančių patarimų, bei atsako į klausimus, kaip gaminti skaniau, sveikiau, kūrybiškiau ar originaliau. Šįkart ciklo straipsnyje kalbėsime apie tobulus pusryčius. Ko reikia, kad jie būtų maistingi, naudingi ir l...
Patrikas Ribas: mane įkvėpė graži ir romantiška valdovo Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės meilės istorija (2)
Lankytojų įvertinta ir ne vieną apdovanojimą už įspūdingą aplinką pelniusi Augustas ir Barbora love story café pasitinka atsinaujinusi: rožėmis sužydėjęs interjeras, specialus šefo meniu, „deimantų degustacijos“ ir nepakartojamai jauki atmosfera. Kavinės įkūrėjas ir savininkas Patrikas Ribas atsklei...
Šilti vasariški orai neabejotinai kviečia iškylauti gamtoje. Tai puiki proga ne tik pasimėgauti saulėtu oru, bet ir praleisti savaitgalį su šeima, draugais ar giminaičiais. Tačiau svarbi ne tik smagi draugija, bet ir skanus maistas. Dvylikos knygų autorius bei „Delfi TV“ laidų vedėjas Alfas Ivanausk...
Per Jonines liekate sostinėje? Šefas Liutauras Čeprackas kviečia pasimėgauti maistu senamiesčio širdyje esančiame spalvotame kieme (7)
Jau beveik savaitė, kai Vilniaus senamiesčio širdyje, unikaliame „Bokšto skvero“ komplekse, šiltais vasaros vakarais šviečia lemputės, o spalvotose lėkštėse puikuojasi netikėtos Pietryčių Azijos, Pietų Afrikos, Šiaurės Amerikos, Europos patiekalų kombinacijos. Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas paga...
Šefas ir jūra: naujas šefo Deivydo Praspaliausko meniu Baltijos jūroje plaukiojančiuose keltuose (11)
Birželio 3 d. Klaipėdoje pristatytas naujas virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko meniu, specialiai sukurtas keltų operatoriaus DFDS restoranams „Mare Balticum“. Baltijos jūros regiono virtuvės įkvėpto meniu gali paragauti keleiviai, DFDS keltais plaukiantys į Vokietiją iš Švediją.
Vilniaus prekybos centre „Europa“ bus atidaryta naujos kartos maisto aikštė su integruota kulinarijos erdve. Į laisvalaikio ir restoranų zonos pirmajame aukšte įrengimą bei prekybos centro vidaus interjero atnaujinimo sprendimus planuojama investuoti 3 mln. eurų. Beveik 800 kv. m aikštės plote įsiku...
Maisto „paruoštukai“ – puikus būdas sutaupyti laiko: kaip juos pasiruošti ir kokius produktus naudoti? (6)
Klausimas, ką šiandien pagaminti pietums, daugeliui kasdien tampa tikru galvos skausmu. O ypač dabar, atėjus pavasariui, kai daugiau laiko norime praleisti ne virtuvėje, o lauke. Todėl paprastas būdas sutaupyti laiko: ne tik susiplanuoti pirkinių sąrašą bei valgiaraštį, bet ir šį bei tą pasiruošti i...