Pasigaminti menkės suvožtinių patiks tiems, kas labai pasiilgo vasaros ir iškylų. Nors įprasta suvožtinius gaminti su mėsa, įsitikinsite, kad su žuvimi – itin gardus užkandis. Patiekite suvožtinius dar karštus.
menkė
59 straipsnių
3 Janinos receptai Kūčių stalui: paprastai pagaminami, tačiau abejingų nepaliekantys pikantiški patiekalai (3)
„Mūsų šeimos tradicija – šventes susitikti pas tėvus kaime. Aišku, dažniausiai darome žuvį, silkę, saldumynus. Noriu pasidalinti keliais savo receptais, kuriuos dažniausiai gaminame“, – rašo skaitytoja Janina.
Gydytoja pataria, kaip valyti organizmą ir gauti maksimalų rezultatą – dings ir kūno skausmai, ir nereikalingi kilogramai (3)
Kai pavasarį imama kalbėti apie organizmo valymą, – neveltui. Tai nėra mados dalykas, mat verta pašalinti organizme per žiemą, kai kitokia medžiagų apykaita, susikaupusius toksinus. Tiesa, šeimos gydytoja, klinikos „Endobiogenika“ specialistė Jurgita Šukevičienė pastebi, kad organizmo detoksikacija ...
Gaboras Hetyey savo gimtojoje Vengrijoje nėra joks restorano šefas. Jis priklauso vienai Budapešte įsikūrusiai organizacijai, kuri po dešimt metų trukusių tyrimų padėjo išvesti naują šamų rūšį. Ir G. Hetyey primygtinai rekomenduoja paragauti naujo patiekalo – kepto šamo.
Menkės kepsneliai su sūriu tiks ir lengvai vakarienei. Ypač jei valgysite juos su ryžiais. Nesudėtingai paruošiami menkės kepsneliai visada sulaukia pasisekimo.
Pavasariop norisi valgyti kiek lengviau – kartais net ir užkietėjusiems mėsėdžiams. Kodėl gi mėsos nepakeitus žuvimis? Žuvį galima paruošti labai įvairiai – ir sveikuoliškai, ir gurmaniškai, ir tiesiog skaniai. Šiame straipsnyje surinkti seni geri ir paprasti receptai, kuriuos jau baigiame pamiršti....
Žuvies patiekalai puikiai tinka ne tik maistingiems pietums, bet ir lengvai, tačiau gardžiai vakarienei. Pasigaminti subalansuotą ir skanų patiekalą iš žuvies ilgai neužtruks, o tinkamai paruošta žuvis tiesiog tirps burnoje. Be to, žuvis universaliai paruošiama ir puikiai dera prie įvairiausių ingre...
Lęšiai – universali ankštinė daržovė, iš kurios galima gaminti įvairiausius patiekalus. Neretai jie atsiduria sriubose, troškiniuose ar tampa mėsos pakaitalu vegetariškoje mityboje. Anot „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dr. Editos Gavelienės, lęšius tiesiog būtina įtraukti ...
Menkė – visame pasaulyje itin pamėgta žuvies rūšis, pasižyminti sodriu skoniu ir švelnia tekstūra. Ji naudojama ir Lietuvoje sparčiai išpopuliarėjusiame „Fish & Chips” patiekale. Anot „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, menkė yra lengvai viršk...
Sultinga žuvis ir Jūsų paruošta duonelė – derinys, kuris pavergs visus ragaujančius. Ryšulėlio kalendros 2 šaukštelių sausų mielių ½ stiklinės šilto vandens 2 ½ stiklinės miltų 1 šaukštelio cukraus Po šakelę rozmarino ir čiobrelio ⅓ stiklinės natūralaus jogurto 1 kiaušinio 6–7 šaukštų alyvuogių alie...
Vasara pamažu eina į pabaigą, tačiau grilio sezonas dar nesibaigia. Griliuose lietuviai aktyviai gamina ir rudenėjant, be to, vis dažniau leidžiasi ir į įvairiausias kulinarines keliones bei eksperimentuoja su receptais.
Lietuvoje gyvenančios žuvys, kaip pasakoja patyręs biologas Jonas Pašukonis, skaičiuojamos periodiškai. Ne veltui birželio 5-ąją, Pasaulinę aplinkos dieną, prezidentūroje Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) Biologinės įvairovės skyriaus vyriausiajam žinovui buvo įteiktas Aplinkos minister...
Baltos žuvys – populiarios žuvys visame pasaulyje. Pagrindinė priežastis, kodėl baltosios žuvys yra tokios populiarios, yra gardus jų skonis ir tai, kad lengva būti kūrybiškam gaminant maistą su šiomis universaliomis žuvimis. Vis dėlto daugelis žmonių vertina baltąsias žuvis ir dėl papildomos naudos...
Rinktis žuvį atsakingai – tai ne tik rūpintis savo sveikata, bet ir dėti savo indėlį į rūšių išsaugojimą. Lietuvos gamtos fondas (LGF) ir Pasaulio gamtos fondas (WWF), siekia atkreipti dėmesį į žuvies rūšių nykimo problemą ir pristato atnaujintą sąmoningam vartotojui skirtą žuvies ir jūros gėrybių g...
Ledjūrio menkė – ne tik populiariesiems fish and chips: nauda sveikatai ir citrininės žuvies receptas (4)
Ledjūrio menkė – sodraus skonio, bet itin lengvos tekstūros, visame pasaulyje itin pamėgta žuvis. Ji ne tik lengvai pagaminama, bet ir pasižyminti įvairiausių vitaminų bei gerųjų medžiagų gausa. Ledjūrio menkė – universali žuvis: ją galima kepti keptuvėje ar orkaitėje, dėti į troškinius. O vasarą ji...
Iš britų valgiaraščių gali dingti menkė, nes dėl pasaulinio atšilimo šaltesniuose vandenyse besiveisiančioms menkėms kyla grėsmė.
Tuščias mėlynas fonas be žuvų, juodasis gandras be grobio snape, vieniša karūna ar žuvies uodegos netekusi būtybė su žirgo galva – tokiomis keistomis transformacijomis stebina įvairių Lietuvos miestelių herbai. Kas nutiko šių savivaldybių bei seniūnijų simbolikai ir kodėl iš jų dingo žuvys?, – prane...
Žvejyba ir neuromokslai. Kuo šis pomėgis naudingas mūsų smegenimis, kokią įtaką jis gali padaryti mūsų pasiekimams darbe, santykiams šeimoje, kodėl reikia mokyti žvejoti savo vaikus. Apie tai kalba socialinių mokslų daktarė, lyderystės ekspertė, verslininkė, penkių vaikų mama ir aistringa meškerioto...
Ungurys, menkė, jūros ešerys. Ant lietuvių stalo dažnai sutinkamos žuvys, kurios artimiausiais metais gali brangti kelis kartus, o blogiausiu atveju – jų iš viso gali nebelikti. Atsižvelgdamas į pastebimai mažėjančius žuvies išteklius, Lietuvos gamtos fondas (LGF) šią savaitę pristato gidą sąmoninga...
Mokslininkai įspėja: jei nekeisime įpročių, už kelių dešimtmečių komercinių žuvų išteklių neliks (1)
Pasak pasaulinės maisto ir žemės ūkio organizacijos, nuo 1961-ųjų žuvies vartojimas augo dvigubai greičiau nei jos ištekliai – nenuostabu, kad nemažai rūšių atsidūrė dideliame pavojuje. Mokslininkai prognozuoja, jog, nieko nesikeičiant, jau artimiausiais dešimtmečiais mes iš viso nebeturėsime komerc...