Šiandien restoranų meniu jau įprastas ir daugelio mylimas mėsainis prieš gerą dešimtmetį Lietuvoje dar vadintas nemaža naujovė. Atrodo, sunku patikėti, kad šis patiekalas tuomet tik žengė pirmuosius žingsnius Vilniaus gastronominėje kultūroje, o burgerinių sostinėje buvo vos keletas. Dabar apie dau...
Mėsainiai
18 straipsnių
Mėsainis, burgeris (nevart. Hamburgeris) – sumuštinis ar suvožtinis, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra termiškai apdorota mėsa. Paprastai tai kapotas mėsos kotletas, plėšyta mėsa ar vientisas mėsos gabalėlis dedamas tarp perpjautos bandelės dalių. Be mėsos sumuštinyje gali būti dedama įvairių daržovių bei kitų maisto produktų ar priedų, pvz. padažas, kečupas, majonezas, cukinija, salota, kopūstas, agurkas, svogūnas, pomidoras ir kt.
Čempionate varžėsi, kas greičiau sukirs 4 Valančiūno mėsainius
Burnoje tirpstantis mėsainis – ne tik grilio mėgėjams
Šventinis burgeris, kuris nustebins visko ragavusius
Sveikuoliški mėsainiai
Mėsainis su ananasais ir aitriąja paprika – ypač skanus
Mėsainis su riešutų sviestu ir šonine – gurmaniško skonio
Jautienos mėsainis su bri sūriu – puiki idėja vakarėliui
Mėsainis su jautiena ir kiauliena – dėl ypatingo padažo taps vienu mėgiamiausių
Plėšytos vištienos mėsainis – ir pusryčiams, ir vakarienei
Mėsainis su jautienos paplotėliu ir šonkaulių mėsa
Sumuštinis su kiaušiniu ir uogomis – patiks net mažiausiems
Saldų suvožtinį pagaminsite vos per kelias minutes, o skonis maloniai nustebins
Sūrainis su keptu kiaušiniu ir ypatingu padažu – sotiems pusryčiams
Šie restoranai su kartono karūnomis ant stalų man yra gero gyvenimo, teisingo pasirinkimo ir pažangos simbolis: štai kaip viskas buvo. Pirmą kartą nuėjau į „Burger King“ nešaltą 1995 metų sausį, kai palikau devyniasdešimtųjų draskomą Lietuvą ir atsiradau Didžiojoje Britanijoje.
Mėsainių valgymo čempionatas grįžo į sostinę. Šeštadienį Vilniaus gatves užliejo ne tik baikerių sezono atidarymą skelbiantys riaumojantys motociklai, bet ir mėsainių valgymo čempionatas. Varžybų dalyvių laukė iššūkis – kuo greičiau įveikti 4 vardinius Jono Valančiūno mėsainius.
Itin turtingo skonio burgeris – įsitikinsite patys. reikia pasistengti, bet verta. Šis burgeris puikiai tiks šventėms.
Šiais laikais įprasta riebius ar kaloringus produktus keisti liesesniais, sveikesniais pakaitalais. Štai mano mėsainių variacija: avokadų ir pomidorų mėsainis. Šie žavūs daržovių ir kokybiškos mėsos gražuoliai sotūs, išvaizdūs ir greitai pagaminami!
Umami skonis, taip pat kaip saldumas, rūgštumas, sūrumas ir kartumas, negali būti išgautas maišant kitus skonius tarpusavyje ir yra įvardijamas kaip vienas iš penkių pagrindinių arba bazinių skonių.
Artėja Helovino šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma – Helovino patiekalais.
Diena netikriems mėsainiams išaušo! Ir kas sakė, kad jie turi būti būtinai su jautiena, sūriu bulvytėmis ir t.t.? Laikai keičiasi ir klasiką galime improvizuoti kaip mums patinka... juk svarbiausia - bandelė?!