Mėsainiai

18 straipsnių

Mėsainis, burgeris (nevart. Hamburgeris) – sumuštinis ar suvožtinis, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra termiškai apdorota mėsa. Paprastai tai kapotas mėsos kotletas, plėšyta mėsa ar vientisas mėsos gabalėlis dedamas tarp perpjautos bandelės dalių. Be mėsos sumuštinyje gali būti dedama įvairių daržovių bei kitų maisto produktų ar priedų, pvz. padažas, kečupas, majonezas, cukinija, salota, kopūstas, agurkas, svogūnas, pomidoras ir kt.

Čempionate varžėsi, kas greičiau sukirs 4 Valančiūno mėsainius

Burnoje tirpstantis mėsainis – ne tik grilio mėgėjams

Šventinis burgeris, kuris nustebins visko ragavusius

Sveikuoliški mėsainiai

Mėsainis su ananasais ir aitriąja paprika – ypač skanus

Mėsainis su riešutų sviestu ir šonine – gurmaniško skonio

Jautienos mėsainis su bri sūriu – puiki idėja vakarėliui

Mėsainis su jautiena ir kiauliena – dėl ypatingo padažo taps vienu mėgiamiausių

Plėšytos vištienos mėsainis – ir pusryčiams, ir vakarienei

Mėsainis su jautienos paplotėliu ir šonkaulių mėsa

Sumuštinis su kiaušiniu ir uogomis – patiks net mažiausiems

Saldų suvožtinį pagaminsite vos per kelias minutes, o skonis maloniai nustebins

Sūrainis su keptu kiaušiniu ir ypatingu padažu – sotiems pusryčiams


Parengė Drama Burger

Šiandien restoranų meniu jau įprastas ir daugelio mylimas mėsainis prieš gerą dešimtmetį Lietuvoje dar vadintas nemaža naujovė. Atrodo, sunku patikėti, kad šis patiekalas tuomet tik žengė pirmuosius žingsnius Vilniaus gastronominėje kultūroje, o burgerinių sostinėje buvo vos keletas. Dabar apie dau...

Burger King, Andrius Užkalnis

Šie restoranai su kartono karūnomis ant stalų man yra gero gyvenimo, teisingo pasirinkimo ir pažangos simbolis: štai kaip viskas buvo. Pirmą kartą nuėjau į „Burger King“ nešaltą 1995 metų sausį, kai palikau devyniasdešimtųjų draskomą Lietuvą ir atsiradau Didžiojoje Britanijoje.

Šiais laikais įprasta riebius ar kaloringus produktus keisti liesesniais, sveikesniais pakaitalais. Štai mano mėsainių variacija: avokadų ir pomidorų mėsainis. Šie žavūs daržovių ir kokybiškos mėsos gražuoliai sotūs, išvaizdūs ir greitai pagaminami!

Umami skonis, taip pat kaip saldumas, rūgštumas, sūrumas ir kartumas, negali būti išgautas maišant kitus skonius tarpusavyje ir yra įvardijamas kaip vienas iš penkių pagrindinių arba bazinių skonių.