Rūkytais mėsos gaminiais iš savo automobilio bagažinės prekiavusiai skuodiškei gresia administracinė bauda, o jos gamintą produkciją – daugiau kaip 40 kg įvairių rūkytos mėsos produktų uždrausta tiekti į rinką po to, kai Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Klaipėdos apygardos priežiū...
mėsos gaminiai
21 straipsnių
Savaitgalį Vilniuje praūžė Kaziuko mugė. Kol vieni ten parduodamus gaminius rūko tradiciniu būdu, kiti „dūmo“ kvapą ir skonį sukuria cheminėmis medžiagomis. Dažniausiai, jos naudojamos silkės, mėsos, sūrių gaminiuose, siekiant suteikti jiems tradicinio rūkymo dūmo skonį, kvapą ir išvaizdą. Deja, šia...
Žiniasklaidos kalbinami gyventojai teigia maisto produktų pigimo parduotuvių lentynose nepastebintys, o kai kurių jų kainos – iki šiol auga. Statistika rodo, kad ir toliau brangsta dalis mėsos produktų. Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos vadovo teigimu, dabartinės kainos atspindi realybę.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) sustabdė Raseinių rajone esančios mažosios bendrijos „Alfredo mėsos gaminiai“ veiklą. Šio sprendimo griebtasi po to, kai VMVT specialistai patikrinimo metu įmonėje aptiko gausybę šiurkščių pažeidimų.
Jaunas kaunietis Kazimieras Žilys tiesiogine prasme iš padebesų nusileido ant žemės. Svajojęs tapti pilotu dabar sukasi šeimos ūkyje. Jis turi tikslą viską sukonstruoti taip, kad jame galėtų dirbti vos vienas žmogus, o pats galėtų grįžti prie savo svajonės.
Pradėję nuo smulkaus šeimos verslo Aldona ir Giedrius Raliai Šakiuose šiandien turi 5 samdomus darbuotojus, o beveik pusę produkcijos eksportuoja į Angliją. Vis dėlto po „Brexit“ situacija kasdien blogėja – pačių lietuvių emigrantų ir jų perkamoji galia mažėja, o įsiskolinusių klientų skaičius auga.
Velykos – gražiausia pavasario šventė, kurią norisi sutikti su mylimiausiais šeimos nariais bei artimiausiais bičiuliais. Garsiai skambantis svečių juokas, nuotaikingas margučių ridenimas bei gausiai maistu nukrautas stalas – tai patys svarbiausi švenčių akcentai, kurių laukia kiekvienas.
Prieš metus per karantiną dviejų pusbrolių Tauragėje pradėtas smulkus verslas šiandien skaičiuoja keturias mėsos parduotuvėles, o penkta – jau pakeliui. Maža to, verslininkai ką tik atidarė ir savo mėsos gamybos cechą.
Daržovių ir vaisių fermentacija tikriausiai gerai visiems žinoma ir dažnai naudojama, tačiau ar dažnai tenka fermentuoti (sūdyti) žuvį ar mėsą? Ar mes suprantame mėsos fermentacijos terminą? „Alfas Live“ laidoje sužinojome, kaip fermentuojama mėsa ir žuvis ir kokiais skirtingais būdais tai galima da...
Per pandemiją įkūrė verslą, kuris sulaukė didžiulės sėkmės: dabar net riboja gamybą, kad išlaikytų kokybę (176)
Tautvydo ir Arūnės Švenčionių „Obels dūmas“ – per pandemiją įkurtas šeimos verslas. Šeima užsiima mėsos gaminių ruošimu ir jų rūkymu. Nors drąsos imtis idėjos pandemijos įkarštyje reikėję, jie sako nesigailintys surizikavę bei užsimena, kad šiandien mėsos gamybai jau ir trūkstantys rankų bei netruku...
Mėsos ekspertas patarė, kaip išsikepti burnoje tirpstančius kiaulienos šonkaulius: mėsa bus minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulo (15)
Kepsniai, šašlykai, ant žarijų kepta žuvis: jeigu šie patiekalai įsibėgėjus grilio sezonui jau spėjo pabosti – ne bėda. Mėsos ekspertas Gintaras Bačkovas siūlo paįvairinti ant grilio ruoštų patiekalų asortimentą ir pasigaminti burnoje tirpstančius šonkaulius. Nors atrodo, kad šį patiekalą paruošti g...
DELFI, bendradarbiaudamas su Lietuvos policija, kaip ir kasmet, pradeda pasakojimų ciklą „Metų seklys“, kuriame šalies kriminalistai atskleidžia, kaip tyrė sudėtingiausias bylas. Šių metų ciklą pradedame tyrimu, kurį atliko Tauragės apskrities Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo sky...
Mėsos perdirbimo bendrovė „Samsonas“ nubausta už vartotojų klaidinimą reklmuojant jos gaminius.
Pirmąjį šių metų ketvirtį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai, vykdydami sustiprintos kontrolės akcijas, vertino, ar lietuviška ir iš kitų šalių įvežta mėsa yra saugi ir kokybiška.
Perdirbant mėsą ir gaminant iš jos gaminius druskos pridedama dėl intensyvesnio aromato, skonio ir norint pailginti tinkamumo vartoti trukmę. Šviežioje, neperdirbtoje mėsoje, vištienoje natūraliai yra nedideli natrio kiekiai (perskaičiavus į druską gautume 0,15–0,3 g/ 100 g).
Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius Egidijus Mackevičius tikina, kad Lietuvos mėsos perdirbėjai labai kruopščiai tikrina įvežamos mėsos dokumentus ir nerizikuoja, tačiau nesveikų kiaulių mėsa iš Lenkijos gali patekti per turgaus prekeivius.
„Pinigų karta“ tęsia rpeortažų ciklą ir tiria privačių prekybos centrų prekės ženklų produktus. Praeitą kartą analizavome pienos produktus, o dabar žvilgsnį kreipiame ir ragaujame mėsos gaminius. Žiūrime, ką sako jų etiketės ir ar tikrai sutaupome pirkdami pigiausius produktus?
Jau rašėme, kad viena efektyviausių yra sriubų dieta. Tačiau vis dažniau moterys pasidalija gerais rezultatais po jogurto dietos.
Lietuvoje nebeliks rūkytų mėsos gaminių! Toks gandas buvo pasiekęs daugelį gyventojų.
Pasak neseniai pasirodžiusio tyrimo, daugėja žmonių, kurių mityboje gausu gyvulinės kilmės produktų, rašo nature.com. Greitai kylančios Kinijos ir Indijos ekonomikos skatina pasaulinį mėsos suvartojimo augimą, taip atsverdamos šio vartojimo sumažėjimą kitose vietovėse. Mokslininkų teigimu, tokios te...