Aviena ar ėriena ant lietuvių stalo atsiranda daug rečiau nei kiauliena ar paukštiena. Vis dėlto, Nepriklausomo mitybos ir kulinarijos eksperto Vincento Sako teigimu, senovėje lietuviai avienos vartojo daugiausiai. Nors kai kuriuos atbaido specifinis šios mėsos kvapas, pašnekovas pabrėžia: nedarant ...
mėsos gidas
3 straipsnių
Nors lietuviai pirmenybę ant savo stalo teikia kiaulienai, dietologai pataria atlaisvinti vietos ir jautienai, kurios mėsa laikoma viena vertingiausių. Vienus atbaido didesnė jautienos kaina, kitus tai, kad paruošta mėsa gali būti kieta, tačiau ūkininkė Ingrida Gulbinienė siūlo vyti tokias mintis ša...
Dažniausiai lietuvio lėkštėje atsirandanti mėsa yra kiauliena – per metus žmogui tenka beveik 50 kilogramų šios mėsos. Mitybos ekspertų teigimu, be galo svarbu užtikrinti mėsos vartojimo įvairovę, o tai nėra sudėtinga, kadangi pasirinkimų turime išties daug.