Visame pasaulyje stebima tendencija, kad vis daugiau žmonių domisi sveika ir tvaria mityba, rūpinasi aplinkosauga, ieško alternatyvų mėsai, todėl auga susidomėjimas augalinės kilmės produktais. Tokie maisto gaminiai yra puikus baltymų bei skaidulų šaltinis, juose nėra cholesterolio, mažiau kalorijų,...
mėsos pakaitalas
5 straipsnių
Lietuvė mokslininkė kasdien laboratorijoje kuria mėsos pakaitalus: iš ko bus pagaminti ateities kotletai (6)
Turbūt daugeliui žinoma, kad mėsos pramonė yra atsakinga už didelę dalį pasaulyje išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų. Ji ne tik prisideda prie visuotinio atšilimo, bet ir tiesiogiai teršia aplinką. Vienas iš būdų kovoti su klimato krize – vietoje mėsos kartais rinktis jos pakaitalus. Būtent ...
Atsisakančiųjų mėsos gretoms augant milžinišku tempu, tobulėja ir sprendimai, keičiantys vartotojų valgymo įpročius. Mėsos analogai – anokia naujovė, bet ar teko girdėti apie mėsą iš musių lervų? Kauno technologijos universiteto Maisto instituto (KTU MI) mokslininkė Aelita Zabulionė pranešime spauda...
Šiaurietiška virtuvė ne tik sveika ir populiari pasaulyje, bet ir ieškanti naujovių. Suomių startuolis „Gold Green Foods“ sukūrė mėsos pakaitalą iš avižų, žirnių ir pupelių. Tai būtų šiaurietiška alternatyva sojų produktams, praneša LRT RADIJAS, apžvelgdamas Suomijos verslo naujienas.
Išoriškai šis patiekalas primena troškintą mėsą, skonis, kaip teigia ragavusieji – tarsi vištienos. Iš tikrųjų tai puiki alternatyva mėsai, pagaminta iš avižų ir pupelių.