Kokia yra puikių mėsainių, minkštutėlių šašlykų ir gardžių dešrelių paslaptis? Svarbiausias dalykas yra net ne receptas ar kepimo technika, bet mėsos kokybė, įsitikinęs mėsos technologas Gintaras Bačkovas. Ekspertas dalijasi naudingais patarimais, į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis šviežią mės...
mėsos technologas
5 straipsnių
Mėsos technologas – specialistas, dirbantis su žalia mėsa, ją išpjaustantis, vertinantis, rūšiuojantis.
Norintiems iškepti minkštą ir sultingą antį traškia plutele – ekspertų patarimai
Pasidalijo 6 gudrybėmis ir 1 nauju būdu, kaip kepti vištienos blauzdeles, kad jos idealiai apskrustų
Mėsos technologas paaiškino, kam reikalingos skirtingos mėsos muštuko pusės: ne visi teisingai jį naudoja
Maisto ekspertas dalijasi gudrybėmis, kaip patiems pasigaminti liuliakebabą ir ką daryti, kad mėsa nuo iešmo nenukristų į žarijas
Ne kiekvienas žino, kuo skiriasi šnicelis, karbonadas ir muštinis – pasakė, kaip gaminti, kad mėsa būtų tikrai sultinga
Mėsos technologas pataria, kaip vištą marinuoti ir iškepti, kad būtų tobula – norintiems ryškesnio skonio pravers keli triukai
Pasakė, į ką atkreipti dėmesį renkantis jautieną: viena detalė išduoda, kad mėsa ne šviežia
Mėsos technologas išsklaidė dažniausius mitus apie mėsą: įvardijo esminę klaidą, kurią darome ją marinuodami
Šašlykų sezonas įsibėgėja: 5 mėsos technologo patarimai, kaip juos iškepti tobulai
Mėsos muštukas, plaktukas, minkštiklis – visiems puikiai pažįstamas virtuvės įrankis turi daug vardų ir vieną svarbią užduotį. Jis net ir kietą mėsą gali padėti paversti burnoje tirpstančiu patiekalu. Tik ar žinote, kodėl skiriasi mėsos plaktuko pusės? Kurią naudoti, priklauso nuo gaminamos mėsos.
Plėšyta kiauliena – be galo populiarus patiekalas, be kurio dažnas amerikietis neįsivaizduoja savo vasaros. Nenuostabu – specialiu būdu paruošta mėsa yra ypač sultinga, aromatinga ir tinkanti įvairiems patiekalams. Be to, tai nebrangus produktas, tad tai atveria daug galimybių kulinarinei kūrybai.
Velykos jau ne už kalnų, todėl likus kiek daugiau nei savaitei iki šventės, pats laikas pradėti planuoti, ką gaminsite artimiesiems. Ir nors dažnai svarbiausios metų šventės asocijuojasi su didelėmis išlaidomis, tam, kad pasigamintumėte pagrindinį Velykų patiekalą iš mėsos, visai nebūtina išleisti d...
Jungtinėse Valstijose ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį švenčiama Padėkos diena, per kurią stengiamasi su artimaisiais susėsti prie bendro stalo ir padėkoti vieni kitiems už buvimą kartu. Tradicinis šios šventės atributas – kalakutas, kurio kepimo paslapčių tiek JAV, tiek ir Lietuvoje turi kiekvien...