Kviečiame pasimėgauti raudonųjų serbentų ir bananų glotnučiu. Raudonieji serbentai labiausiai vertinami dėl medžiagos, vadinamos oksikumarinu, kuri normalizuoja kraujo krešėjimą, o tai svarbu infarkto profilaktikai. Pektinai, esantys raudonuose serbentuose, suriša blogąjį cholesterolį. Taigi, raudon...
Mėtos
177 straipsnių
Sodininkystės ekspertai pasakoja, kurie augalai darželyje ir sode atbaido kenkėjus ir taps savotiškais jų spąstais.
Lietuviški patiekalai niekada neatsibosta. Štai maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė patiekia „baltų šaltibarščių“ variantą. Kaip ir visos panašios šaltsriubės – ši yra gaivi, lengva, intensyvaus česnakinio skonio.
Mėtų lapeliai – dažnai virtuvėje sutinkamas maisto produktas. Ar šių lapelių arbata yra naudinga mūsų sveikatai?
Užsimanius mangų šerbeto nebūtina skubėti į parduotuvę. Jo galima pasigamini namuose ir, beje, tai labai paprasta. Užtruksite vos kelias minutes, tik reikės dar keliolika palaukti, kol mangų šerbetas sustings.
Kažin ar esate ragavę gaivesnes salotas kaip šios – arbūzo su feta ir mėtomis. Pagaminti paprasta, o kaip skanu ir gaivu. Arbūzas su feta ir mėtomis – puikus patiekalas šiltai dienai.
Sūrio kremo desertas su granola ir persikais – ir pusryčiams, ir popietei. Trašku, švelnu ir gaivu – tobulas derinys. Sūrio kremo desertą su granola ir persikais papuoškite avietėmis, šilauogėmis ir mėtų lapeliais.
Šviežios mėtos skleidžia nuostabų aromatą ir suteikia puikų skonį daugeliui patiekalų. Mėtų lapelius galima skinti visą vasarą ir vartoti šviežius. Tačiau kada reikėtų skinti mėtas, jei norime jų susidžiovinti? Ir koks džiovinimo būdas yra geriausias?
Kai karšta, pasigaminkite greipfrutų ir mėtų limonado. Gaivus, malonaus skonio ir šaltas. Greipfrutų ir mėtų limonadą papuoškite mėtos šakelėmis.
Varškės apkepas su ananasais – dar vienas receptas, kokį verta įsiminti. Minkštas ir purus, o jau aromatas – dieviškas. Iškepusį varškės apkepą su ananasais papuoškite mėtų lapeliais.
Mėgstantiems kepinius dar vienas receptas – bananų blynų. Minkštučiai, purūs ir labai gardūs. Iškeptus bananų blynus patiekite su klevų sirupu.
Ir greitai, ir skaniai – tai apie makaronus su žirneliais ir mėtomis. Nesudėtingas receptas, o patiekalas labai gardus, be to, jo suvalgę nesijausite apsunkę. Makaronus su žirneliais ir mėtomis pagaminsite vos per 15 minučių.
Jei pasigaminsite kepto ananaso su aitriąja paprika, mėgausitės pikantišku užkandžiu. Orkaitėje kepsite apie 20 minučių. Iškepusį ananasą su aitriąja paprika papuoškite mėtos lapeliais.
Blynai su obuoliais – vieni paprasčiausių, bet, sutikite, – ir skaniausių. Lengvai pagaminsite, greitai iškepsite. Valgykite blynus su obuoliais su mėgstama uogiene, uogomis, o gal apibarstytus cukraus milteliais.
Turbūt maistingiausias ryto patiekalas – avižinė košė su vaisiais. Gardinta natūraliu medumi ir pačiais įvairiausiais vaisiais, kokių tik randate šaldytuve ar spintelėje. Pagardinkite avižinę košę mėtų lapeliais.
Žinoma, spurgos skanios ir vienos, tačiau spurgų ir vyšnių apkepas – kur kas geriau. Saldaus ir rūgštaus skonio derinys – fantastiškas. Po 15 minučių orkaitėje mėgaukitės begal gardžiu spurgų ir vyšnių apkepu.
Kruasanas su šokoladu ir keptais bananais gali tapti ir puikiais jūsų pusryčiais, ir gardžiu popietės desertu. Įsitikinsite, koks gardus yra šokolado ir banano derinys. Kruasanus su šokoladu ir keptais bananais puoškite mėtų lapeliais.
Paruoškite pusryčiams kruasano skrebutį. Tai bus saldus ir sotus patiekalas. Papuoškite kruasano skrebutį mėtos lapeliais ir apibarstykite cukraus milteliais.
Kruasano sumuštinis su bri sūriu ir avietėmis – dar vienas būdas paruošti greitą užkandį. Sūris ir avietės kuria gurmanišką skonį, todėl neabejotinai patiks daugeliui. Iškeptus kruasanų sumuštinius papuoškite šviežiomis avietėmis ir mėtų lapeliais
Vienas universaliausių desertų bet kokia proga – želė tortas. Nesudėtinga paruošti, tik gaminant kelių sluoksnių želė teks apsišarvuoti kantrybe. Želė tortą puoškite mėgiamomis uogomis.