Namuose pasklindant maloniam mielinių bandelių aromatui, apetitas staiga pakyla, o seilės savaime pradeda kauptis burnoje. Ar kada nors susimąstėte, kokius dar kvapus mielės gali skleisti? Į šį klausimą atsakyti pasiruošė Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro ir Gamtos tyrimų centro mokslinink...
mielės
134 straipsnių
Mielės – vienaląsčių grybelių grupė.
Pusryčiams ar vakarienei kepami blynai su bananais ir varške yra tiesiog tobuli. Purūs, lengvučiai ir tikrai tirpstantys burnoje. Blynus su bananais ir varške patiekite medumi, plakta grietinėle ar uogiene.
Kuomet pagalvojate apie mieles, pirmasis vaizdas, kuris gali iškilti jūsų galvoje, yra apvalios, taisyklingos formos granulės, naudojamos kepant duoną. Tačiau mielės tai gana sudėtingi vienaląsčiai eukariotiniai mikroorganizmai, priklausantys grybų (Fungi) karalystei.
Mielinės spurgos su obuoliene – turbūt pačios skaniausios. Nes gaminamos pagal seną močiutės receptą. Traškios iš išorės ir minkštos viduje su saldžiai rūgščiu obuolienės lašeliu... Iškepusias mielines spurgas apibarstykite milteliniu cukrumi.
Šimtalapis – desertas išskirtinėms progoms. Gamybos procesas užtrunka, reikia pasistengti, bet tikrai verta. Gaminant šimtalapį vienas iš esminių sėkmės garantų – tešlos ištampymas.
Mielinės bandelės, dar šiltos su arbata ar kava. Skamba kaip palaima, tiesa? Nėra ko delsti – gardžių, minkštų bandelių galima išsikepti ir patiems.
Vaflių tešlos receptų yra ne vienas ir ne trys. Šis receptas – mielinės tešlos. Išsisaugokite šį vaflių tešlos receptą – neabejotinai kepsite ne kartą.
Susiruošėte gaminti picą, o picos pado neturite? Ne bėda – juk jį galimapasigaminti patiems. Ir, patikėkite, toks picos padas bus kur skanesnis už pirktinį.
Pita – Vidurio Rytų ir Viduržemio jūros regiono duona. Jas galima valgyti vienas, su mėsos ir daržovių patiekalais. Pitas, kadangi kepant išsipučia, galima įdaryti daržovėmis, sūriu ar kitais norimais įdarais.
Ekspertas paaiškina, ką daryti, jei pasodinus agurkus į žemę jie nustoja augti. Jis papasakojo, kaip paskatinti agurkų augimą pradiniame etape, jei, pasodinti į dirvą, jie nustojo augti ir vystytis.
Čiabatą paprastai perkame prekybos centre, tačiau retas žino, kad jos galima išsikepti ir namuose. Tam tereikia pasiruošti mielinę tešlą. Tiesa, tešlos kildinimo procesas nėra greitas, bet laukimą atpirks šviežia ir traški čiabata.
Šiomis dienomis prisimename apsilankymus kultūriškai turtinguose Ukrainos miestuose, kuriuose teko ragauti gastronominio paveldo virtuvės patiekalų. Nors lietuviams pyragai dažniausiai asocijuojasi su desertais, ukrainietiškoje virtuvėje jie gaminami ir su saldžiais varškės, vyšnių, aguonų įdarais, ...
Su Vilija Juškevičiene, žinoma pomidorų augintoja bei kolekcininke, auginančia virš 100 šių augalų veislių, kalbamės, kaip teisingai užauginti pomidorą. Laidoje visas kelias nuo sėjos.
Kai sėkla pradeda augti, žmonės pradeda galvoti apie trešimą. Tačiau didelė klaida, jei pilama įprastos trąšos.
Elžbieta Monkevič dalinasi minkštučių bandelių receptu, kurį rado ukrainiečių konditerės Liza Glinskaja @lizaglinskaya Youtube kanale.
Mielės, soda ir kepimo milteliai – dažniausiai naudojamos medžiagos, padedančios išpūsti įvairių kepinių tešlą ir suteikiančios jiems malonią tekstūrą. Tačiau labai svarbu šiuos ingredientus naudoti teisingai, nes netinkamomis proporcijomis jie ne tik pagadins kepinių skonį, bet ir suveiks priešinga...