Miltų be glitimo dažniausiai ieškoma dėl sveikatos – kai organizmas netoleruoja glitimo. Taip pat produktai be glitimo aktualūs sergantiesiems celiakija, žmonėms, kurie alergiški kviečiams ir rugiams, sergantiems kai kuriomis lėtinėmis odos, sąnarių ir kitomis ligomis. Dalis žmonių miltus be glitimo...
miltai
1016 straipsnių
Miltai – maisto ingredientas, pagrindinė kepinių sudedamoji dalis, gaminama, permalant grūdus. Turi daug angliavandenių, ypač – krakmolo, šiek tiek baltymų ir cukrų, ląstelienos.
Jei norite obuolių pyrago greitai, gaminkite pagal šį receptą. Paruošite per 5 minutes ir galėsite šauti į orkaitę. Tai ne tik greitai pagaminamas, bet ir labai skanus obuolių pyragas su manais.
Turbūt 9 iš 10 pasakys, kad amerikietiškus blynelius mėgsta be galo ir valgytų juos pusryčiams kiekvieną savaitgąlį. Po teisybei, mėgautis amerikietiškais blyneliais galite ir dažniau – pasigaminti juos namuose gana nesudėtinga.
Falafeliai yra lengvas ir gardus patiekalas, tinkantis pietums, vakarienei kaip pagrindinis patiekalas ar kaip užkandis. Falafelius skanu valgyti tiek karštus, tiek atvėsusius.
Pusryčiams ar vakarienei kepami blynai su bananais ir varške yra tiesiog tobuli. Purūs, lengvučiai ir tikrai tirpstantys burnoje. Blynus su bananais ir varške patiekite medumi, plakta grietinėle ar uogiene.
Šis obuolių pyragas su varške – išskirtinis. Jame dera traškumas, minkšta ir puri varškės masė bei gaivumo suteikiantys obuoliai. Garantuojame – obuolių pyrago receptą tikrai išsisaugosite.
Desertui kepame trupininį pyragą su uogiene. Trapus ir tuo pat metu minkštas su gardžia rūgštumo nata – tiesiog tirpsta burnoje. Trupininį pyragą nepaprastai skanu valgyti su juodąja arbata arba šiltu pienu.
Iškepkite ispaniškų pyragėlių čiurų – pradžiuginsite visus. Kiek užtruksite, bet tai verta jūsų pastangų. Čiuras valgykite, kol šiltos.
Tiek vaikų, tiek suaugusiųjų mėgiamus varškėtukus šįkart ruošime kitaip. Gaminsime citrininius. Iškeptus citrininius varškėtukus patiekite apibarstytus cukraus pudra ir vaisiais.
Chačiapuris – patiekalas, kuriuo tikrai galima nustebinti artimuosius, ypač jei jį gaminate namuose. Sotus, gardus – nikas tokio neatsisakys. Kviečiame pagaminti chačiapurį su vištiena.
Vyšnios tikrai naudingos organizmui ir jomis verta mėgautis visą vasarą, todėl rekomenduojama kepti vyšnių pyragą. Tai vienos daugiausiai antioksidantų turinčių uogų, taip pat vyšnios gali padėti sustiprinti imunitetą, pasižymi uždegimus slopinančiomis savybėmis. Sakoma, kad valgant daug vyšnių gali...
Bulvinius vaflius galima valgyti vienus, o galima patiekti kaip garnyrą. Žinoma, skaniausi – karšti. Bulvinius vaflius noriai ragaus ir vaikai.
Kai norisi deserto, kviečiame kepti varškės spurgytes. Būkite tikri – niekas jų neatsisakys. Jei norite, išvirtas varškės spurgytes apibarstykite cukraus pudra.
Kai lysvės ima raudonuoti, kepame bananinius keksiukus su braškėmis. Vos keli ingredientai ir – nuostabus desertas ant stalo. Iškepusius bananinius keksiukus su braškėmis galite apibarstyti milteliniu cukrumi,
Desertui kviečiame išsikepti varškės pyragą. Tai puikus biskvito ir varškės derinys. Varškės pyragas skanus ir vienas, tačiau labai gardu su aviečių ir ledų padažu.
Cukinijų blyneliai – paprasta, greita, o kaip skanu. varškė patiekalui suteiks purumo ir skonio sodrumo. Valgykite cukinijų blynelius vos iškeptus.
Sūrio rutuliukai – receptas ieškantiems užkandžių. Traškūs iš išorės ir tąsūs viduje – toks užkandis patiks daugeliui. Sūrio rutuliukus valgykite šiltus, bet skanūs ir atvėsę.
Varškėčiai su bananais yra iš tų receptų, kurie įrašomi į šeimos patiekalų knygą. Jie tokie, kurie visada pasiseks, o svarbiausia – gardūs nuo pirmo kąsnio. Šis keptų varškėčių su bananais receptas – kaip tik toks.
Nesvarbu, kaitina karštis ar pila lietus – patiekalai iš bulvių yra neatsiejami nuo lietuvių stalo. Paprastai bulves lietuviai valgo pietums ar vakarienei, tačiau, pavyzdžiui, Ispanijoje šios daržovės mėgstamos net ir pusryčiams. Šviežio derliaus bulvės pasižymi gerųjų savybių gausa. Daugiausiai nau...
Matcha – tai pačios aukščiausios kokybės nekaitinti, neskrudinti, labai atsargiai išdžiovinti žalios arbatos milteliai. Matcha pilna antioksidantų, padedanti šalinti toksinus, skatinantis medžiagų apykaitą, pilna chlorofilo ir vitaminų. Kartu su augaliniu pienu ir karštu vandeniu galima pasigaminti ...