mitybos specialistė

154 straipsnių

Airida Trečiokaitė

Mėsa ir bulvės – dažnas lietuvių pasirinkimas, tačiau nėra susimąstoma apie tai, kaip teisingai šiuos produktus paruošti, kad būtų sotu, bet ir kilogramai nesikauptų. Mitybos specialistė Gabija Žaromskytė dalijasi patarimais, kaip dažnai šiais produktais vertėtų maitintis, bei siūlo alternatyvą – pa...

2023.07.07 14:34
Roma Macijauskaitė

Parduotuvėje produktų etiketės mirga ne tik prekės pavadinimu, bet ir papildoma informacija, kuri, regis, sukurta ne tik pirkėjus informuoti, bet ir vilioti. Surinkau kelis gaminius, ant kurių etiketės „paradinės pusės“ pažymėta „Be konservantų“ („No preservatives“ – ang. k.). Paanalizuoti, ar tikra...

2023.05.11 09:21
Roma Macijauskaitė

Daugelyje šalių bananai laikomi vienais iš vertingiausių ir prieinamiausių maisto produktų. Šie vaisiai dar ir skanūs, be to, jų nereikia specialiai ruošti, todėl jie tinka vietoj užkandžių. Interneto platybėse randama įvairiausios informacijos apie bananus, net primygtinas rekomendacijas suvalgyti ...

2022.10.06 06:00
Joana Balčiuvienė

Suknelių dieta – uždaroje feisbuko grupėje vykstanti akcija, kurios metu specialistai dalinasi patarimais kaip labiau pamilti save, kaip save puošti. Kiekvieną savaitę grupėje vyksta ir „live“ transliacija, kurios metu savo sričių specialistai pasakoja apie mitybą, stilių, kūno tipus ir kitus moters...

2022.07.21 10:50
Ugnė Karaliūnaitė

Velykų metą stalus nuklos ne tik įvairiaspalviai margučiai, bet ir tradiciniai lietuviški patiekalai. Vieni iš labiausiai pamėgtų – balta ir krabų mišrainės. Deja, sveikos mitybos specialistai į šiuos patiekalus žiūri suraukę antakius. Kokią įtaką mūsų kūnui daro šie patiekalai ir ką būtų galima pak...

2019.04.10 07:00