morkos

754 straipsnių

Valgomoji morka (lot. Daucus carota var. sativa, angl. Carrot, vok. Karotte) – laukinės morkos kultūrinė atmaina.

Kas mėgstate burokėlius – geros naujienos: iš šviežių galima pasigaminti burokėlių lapkočių sriubą. Juk dar skaniau valgyti mėgstamas daržoves, kai žinome, kad jų vartojimas gali pagelbėti sveikatai. Vienas iš burokėlių privalumų – jie yra betaino šaltinis, kuris padidina serotonino (laimės hormono)...

Morkos – gana nereikli kultūra, gerai auga, nebijo temperatūrų svyravimų, bet taip pat reikia maitinti. Patyrę daržininkai rekomenduoja tręšti birželio pabaigoje. Tada morkos užaugs didelės, lygios ir glotnios. Ypač svarbu tręšti daržoves, kurios auga prastame dirvožemyje. Papasakosime, kuo geriau m...

Elžbieta Monkevič

Norėdama išvirti autentiškus ukrainietiškus barščius Elžbieta Monkevič recepto ieškojo internete ir iš daugybės jų labiausiai priimtinas buvo žinomos maisto tinklaraštininkės ukrainietės, kelių kulinarinių knygų autorės Olia Hercules, kuri gyvena Londone, receptas. Prie ukrainietiškų bbarščių nepami...