Norint sulaukti gero kopūstų derliaus, svarbu kasmet laikytis sėjomainos taisyklių.
morkos
754 straipsnių
Valgomoji morka (lot. Daucus carota var. sativa, angl. Carrot, vok. Karotte) – laukinės morkos kultūrinė atmaina.
Tikriausiai nuskambės juokingai, bet, jei paklaustumėt, ką galima valgyti kiekvieną dieną visus metus, atsakyčiau, kad žalias morkas. Galbūt morkomis galvos skausmo ir nepašalinsime, tačiau morkos turi ne ką mažesnių pranašumų sveikatai. Morkos yra viena pigiausių maisto prekių parduotuvėse ir tuo p...
Ieškantiems naujo recepto, rekomenduojame išbandyti cukinijas, įdarytas daržovėmis ir sūriu. Ir sotu, ir gardu, ir virškinimo neapsunkina. Gaminkite cukinijas, įdarytas daržovėmis ir sūriu, pietums ar vakarienei.
Ukrainietiškoje mišrainėje – pomidorai, paprikos ir morkos. Nuostabus pagardas prie mėsos, makaronų patiekalų. Ukrainietišką mišrainę vėsioje vietoje galima laikyti iki pavasario.
Ar esate gaminę lazaniją su frikadelėmis? Tad pats metas išbandyti. Mėsos ir dviejų sūrių dermė šiai lazanijai suteikia fantastišką skonį.
Ir kas mūsų užaugome be rūgštynių sriubos, retoriškai klausia mitybos specialistė Vaida Kurpienė? Šių rūgščiu skoniu pasižyminčių žalumynų galima rasti tiek nuosavose lysvėse šalia namų, tiek pievose ar pamiškėse. Beje, tai vienas žmogaus organizmui naudingiausių augalų, kuriame gausu vitaminų ir mi...
Perlinių kruopų sriuba – puikus receptas norint sunaudoti agurkų derlių ir pasiruošti konservų. Žiemą už šias pastangas tikrai sau padėkosite. Iš nurodyto kiekio pagaminsite 10 stiklainiukų po 0,5 litro.
Pietums – makaronai su vištiena, pagardinti morkomis. Švelnus patiekalas, kuriam grietinėlė suteiks kone šilkinį skonį. Makaronai su vištiena – itin gardus patiekalas.
Kas mėgstate burokėlius – geros naujienos: iš šviežių galima pasigaminti burokėlių lapkočių sriubą. Juk dar skaniau valgyti mėgstamas daržoves, kai žinome, kad jų vartojimas gali pagelbėti sveikatai. Vienas iš burokėlių privalumų – jie yra betaino šaltinis, kuris padidina serotonino (laimės hormono)...
Morkos – gana nereikli kultūra, gerai auga, nebijo temperatūrų svyravimų, bet taip pat reikia maitinti. Patyrę daržininkai rekomenduoja tręšti birželio pabaigoje. Tada morkos užaugs didelės, lygios ir glotnios. Ypač svarbu tręšti daržoves, kurios auga prastame dirvožemyje. Papasakosime, kuo geriau m...
Vieno tinklalapio autorius įvardijo poras augalų, kuriuos naudinga sodinti šalia vienas kito.
Kopūstai turi itin daug organizmui naudingų medžiagų ir mineralų. Juose yra daugybė vitamino C ir K. Kopūstuose taip pat yra daug energiją didinančių B grupės vitaminų, įskaitant B1, B2 ir B6. Dėl kopūstuose esančių antioksidantų gražėja veido oda, juos įtraukus į savo kasdienį racioną gerėja atmint...
Tie, kas mėgsta balandėlius, bet neturi jokio noro prie jų sugaišti kelias valandas, labai rekomenduoju išbandyti šį vienos keptuvės tingių balandėlių receptą. Skonis toks pats kaip ir tradicinių balandėlių, tik prireikia perpus mažiau laiko ir pastangų. Idealus balandėlių receptas visiems tinginėli...
Vištienos kepsneliai su salotomis – patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Ir paruošiamas labai greitai – vos per 15 minučių. Vištienos kepsneliai su salotomis gardūs ir kiek pastovėję.
Suktinukai, kuriems pagaminti naudojamas ryžių popierius – visame pasaulyje populiarus patiekalas, kitaip dar vadinamas „summer rolls“ arba „spring rolls“.
Norėdama išvirti autentiškus ukrainietiškus barščius Elžbieta Monkevič recepto ieškojo internete ir iš daugybės jų labiausiai priimtinas buvo žinomos maisto tinklaraštininkės ukrainietės, kelių kulinarinių knygų autorės Olia Hercules, kuri gyvena Londone, receptas. Prie ukrainietiškų bbarščių nepami...
Ši trinta pomidorų sriuba – tiršta ir labai soti. Užtruksite kiek daugiau nei pusvalandį, kol paruošite. Tokios gardžios trintos pomidorų srubos neatsisakys ir svečiai.
Egzotiško skonio daržovių troškinys su ananasais gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas. Saldžiarūgštis, jis patiks daugeliui. Daržovių troškinys su ananasais tiks ir pietums, ir vakarienei.
Šiandien siūlome gabalėlį Italijos – lazaniją! Pasistengti reikės, užtruks gaminimo procesas, bet, patikiname, – patiekalu tikrai mėgausitės. Kepimo pabaigoje lazaniją apibarstykite sūriu ir patiekite.
Gana paprastai paruošiama šviežių kopūstų sriuba – ne veltui yra daugelio mėgiama. Švelnaus skonio, gardi ir neapsunkinanti sriuba. Patiekite šviežių kopūstų sriubą apibėrę krapais.