natrio glutamatas

17 straipsnių

Maisto mokslininkas Steve'as Witherly nuolat ruošdamas maistą naudoja mononatrio glutamatą. Paprastai jis naudoja jo vadinamą „superdruską“ – mišinį, kurį sudaro devynios druskos dalys, viena mononatrio glutamato dalis ir šiek tiek dinatrio inozinato ir dinatrio guanilato.

Vitalijus Balkus

Dar visai nesenai ant švenčių stalo karaliavo baltoji mišrainė. Ir šiandien ši mišrainė vis dar išlieka populiari, nors ir turi konkurentą, kuriam pagaminti reikia kur kas mažiau pastangų. Kalbu apie „krabų salotas“, kurios išpopuliarėjo, kai plačiai paplito krabų mėsą imituojančios krabų lazdelės. ...

Vitalijus Balkus

Kuo sudėtingesnė maisto produkto gamybos technologija, ir kuo jame daugiau yra sudedamųjų dalių, tuo įdomiau nagrinėti, kaip gimsta galutinis produktas ir kas jame slypi. Net „tikrajame“ sūryje kartais sūrio tenka paieškoti, tačiau dar yra dar aibė sūrio gaminių. Vienas tokių yra lydytas sūris.

Vitalijus Balkus

Prieš tęsiant kalbą apie maisto priedus, norėčiau iškelti klausimą pamąstymui - ar papildo platus ir ilgalaikis naudojimas įrodo jį esant saugų, ar plačiai naudodamos net ir nesaugų, bet labai pigų maisto priedą, kompanijos tiesiog neriasi iš kailio besistengdamos tą naudojimą pateisinti?