Sutikite – tikras vargas, kai reikia lupti česnakų skilteles. Į pagalbą skuba virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks – dalijasi net dviem būdais, kaip greičiau ir paprasčiau atlikti šį ne itin mėgiamą darbą virtuvėje.
Naudinga
287 straipsnių
Naudinga
Virtuvės šefai pataria ką daryti, kad pjaustyti vaisiai nejuoduotų – atlikite labai paprastą veiksmą
Patiekalui reikia nuluptų vaisių, tačiau pergyvenate, kad jie iškart patamsėja. Virtuvės šefai pataria, ką daryti, kad nulupti ir pjaustyti vaisiai liktų šviesūs ir patrauklūs.
Kai prireikia minkšto ir puraus sviesto, o jis kietas, nes ką tik ištrauktas iš šaldytuvo, pasinaudokite net dviem virtuvės šefų Pauliaus Lenkšo ir Pavels Matveks patarimais. Ir bėdų dėl kieto sviesto – kaip nebūta.
Granatai ne veltui kai kuriose šalyse vadinami stebuklingaisiais vaisiais – jie pasižymi didžiule antioksidantų, vitaminų C ir K gausa, yra puikus folio rūgšties, kalio, vario ir net geležies šaltinis. Į kasdienę mitybą įtraukus granatus mažėja tikimybė susirgti širdies ligomis, gerėja kraujo spaudi...
Virtuvės šefai pataria, kaip išimti kauliukus, – pamiršite ir netvarką virtuvėje, ir išeikvotą laiką
Ar ir jūs vargstate su vaisiais, iš kurių reikia išimti kauliukus? Šįkart pasinaudokite virtuvės šefų Pauliaus Lenkšo ir Pavels Matveks patarimu ir įsitikinkite – kauliukus iš vyšnių ir trešnių galima išimti kur kas paprasčiau ir greičiau.
Jei sijojant miltus į indą jie pasklinda gerokai už šio ribų, – taip nutinka ne jums vienam. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks rekomenduoja išbandyti jų siūlomą būdą, kaip miltus sijoti ir nepribarstyti aplinkui.
Vasarą neabejotinai didžiumą laisvalaikio leidžiame gamtoje, tad ir pasiruošti šiam pasibuvimui reikia. O kad būtų paprasčiau tai daryti, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys, kaip supakuoti sumuštinius.
Jei gamindami patiekalą norite nulupti pomidorų odeles, nevarkite ir nesikankinkite. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip tai padaryti itin paprastai.
Liko gabalėlis torto, tačiau neturite indo, į kurį galėtumėte įdėti ir saugiai laikyti? Neskubėkite išmesti maisto – virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks rado išeitį iš šios padėties – ja dalijasi ir su jumis.
Problema, kaip lengvai atsukti stiklainį, matyt, yra tokia didelė, kad internetinėje prekyboje galima išvysti įrankių, rekomenduojamų stiklainiams atidaryti. Ar jie veikia, ar padeda, nežinia. O štai virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja patikimą būdą, kaip lengvai atidaryti ...
Juk ne kartą taip nutiko, kad liko picos tešlos. Neskubėkite jos išmesti – virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys, kokių gardžių sūrio lazdelių galite pasigaminti.
Kaip pjaustote apelsiną ar citriną, jei reikia jo skilteles dėti į patiekalą ar patiekti greta? Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodo, kaip pjaustyti vaisių, kad jis liktų be žievelių ir atrodytų estetiškai.
Virtuvės šefai pataria, kaip apsaugoti filo tešlą nuo išsausėjimo – daugiau neteks dėl to pergyventi
Jei planuojate kažką gaminti iš filo tešlos, pirma perskaitykite šį tekstą. Virtuvės šefų Pauliaus Lenkšo ir Pavels Matveks patarimai jums labai pravers – kad gaminant patiekalą plonytė filo tešla nevirstų popieriumi.
Šiltėjančios dienos primena, kad grilio sezonas jau atėjo, o jis neįsivaizduojamas be marinuotų raudonųjų svogūnų. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi patarimu, kaip paruošti šį garnyrą. Marinuotus raudonuosius svogūnus galėsite valgyti jau po 8 valandų.
Virtuvės šefai pataria, kaip laikyti nuskustas daržoves – išliks kaip šviežios net iki dviejų savaičių (1)
Būna, kad nuskutate daržovių daugiau, nei reikia patiekalui. Neskubėkite išmesti. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks pataria, kaip nuskustas daržoves išlaikyti šviežias ir traškias ilgą laiką.
Ši informacija prieš šv. Velykas aktuali visiems – kaip sužinoti, ar turimi kiaušiniai yra švieži? Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi paprastu testu, padėsiančiu tai sužinoti.
Plakant kiaušinius, ruošiant tešlą dažnai dubuo, ypač, jei jis mažesnis, juda. Tai, žinoma, trukdo. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip paprastai galima išspręsti šią problemą.
Iš visų jėgų spaudžiate citriną, tačiau, regis, vis tiek joje liko sulčių. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodys tokį metodą, kuris nereikalauja fizinių jėgų, o ir sultis iš vaisiaus išspausite iki galo.
Gaminant desertus kartais prireikia sulaužyti ar iki trupinių susmulkinti sausainius. Vieni laužo juos ranka, kiti bando ant lentutės smulkinti peiliu. Kokį būdą pasirinksite, akivaizdu, trupinių neišvengsite. Taigi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi patarimu, kaip sausainius ...
Pasitaiko, kad gaminant patiekalą reikia kiaušinio baltymą atskirti nuo trynio. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja net 3 būdus, kaip tai padaryti lengvai ir paprastai.