Vieniems patinka svogūnus patiekti prie jau iškeptos mėsos, o kiti renkasi marinioti šašlyką svogūnuose. Bet kokiu atveju svogūnas yra vienas tų produktų, kuriuo reikia pasirūpinti iš anksto, kai planuojate iškelti šašlykų puotą, vienaip ar kitaip – vis tiek pravers ir prisidės prie geresnio skonio.
nemarinuoklaiko
18 straipsnių
Tai, kas tinka barbekiu, nebūtinai tinka griliui. Mėsą turėtumėte rinktis priklausomai nuo to, kokioje kepsninėje ją kepsite, sako Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič. Anot jos, svarbu ne tik tai, kokią mėsą pasirinkote, bet ir tai, kiek laiko ją kepate. O jei norite, kad mėsa ...
Lietuvoje gyvenantis armėnas atskleidė, kodėl lietuviams nepavyksta iškepti šašlykų taip skaniai kaip jam (266)
Išgirdus apie neprilygstamu skoniu garsėjančius armėniškus šašlykus nevalingai ima kauptis seilės. Kiek kartų teko valgyti būtent armėnų gamintus šašlykus – niekada neteko nusivilti, todėl natūraliai kildavo klausimas, ką tokio armėnai daro, kad jiems taip tobulai pavyksta paruošti mėsą ant žarijų, ...
Visų laikų lietuvių labiausiai pamėgtas šašlykų receptas, kuriam nėra lygių: užtenka viso labo tik 3 ingredientų (61)
Surasti profesionalą, kuris atskleistų, koks gi tas visada pasiteisinantis šašlykų receptas, nėra lengva. Daugelis grilio meistrų jau nutolę nuo tokių paprastų receptų ir mieliau renkasi eksperimentuoti gamindami barbekiu patiekalus madingose kepsninėse. Tuo metu ne profesionalai eksperimentuoja kas...
Taip jau sutapo, kad nauja darbo savaitė šįkart prasideda šventiškai: pirmadienį, liepos 23-ąją, minima Tarptautinė dešrainių diena. Dešrainius šiandien valgo visas pasaulis, tačiau ruošiami jie kiekvienoje šalyje vis skirtingai.
Atrodytų, paradoksalu, kad vieną lengviausiai pagaminamų mėsų – vištieną – taip sudėtinga skaniai iškepti ant griliaus. Dažnu atveju vištienos šašlykas gaunasi sausas ir kramtant čeža tarp dantų. Yra kelios svarbios taisyklės, kuriomis vadovaujantis jums pavyks iškepti skanų, sultingą vištienos šašl...
Šiltuoju sezonu nuo smagaus ir jaukaus pasibuvimo gamtoje neatsiejamas ir mėsos ant griliaus kepimas. Pastaraisiais metais lietuviai pamėgo įvairovę ir eksperimentus, todėl ieško įdomesnių marinatų mėsai, kurie galėtų pamaloninti gomurį.
Nors barbekiu kultūra vis labiau populiarėja, daugelis vis dar klaidingai mano, kad tai tas pats, kas kepimas grilyje. Iš tiesų barbekiu kepsninėje galima iškepti beveik viską, net ir morengų pyragą ar krembriulė, sako Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Halina Bovševič. Pasak jos, barbekiu ga...
Kai prieš tris dešimtmečius atkūrinėjome laisvę, turėjome gerą supratimą, kaip mes gyvensime, kai viskas bus gerai. Kiekvienam, kas nori, po namą ir (arba) sodybą. Kaip Švedijoje. Kiekvienai šeimai – po du automobilius. Kaip Vokietijoje. Parduotuvės didelės ir pilnos visko, kaip Amerikoje. Ir dar ka...
Demokratiškas ir lengvai prieinamas patiekalas, kurį galima gaminti ir valgyti bet kur, paruošiamas iš prieinamų Lietuvoje produktų, visiems suprantamas ir mėgstamas visų – tiek pareigūnų, tiek kostiumuotų ministerijų darbuotojų ir elegantiškų damų. Būtent taip burgerį apibūdina „Vilnius Burger Fest...
Kaip paruošti lietuvių pamėgtus šašlykus, kad netektų raudonuoti prieš svečius, o jų skonis verstų apsilaižyti pirštus? Šie klausimai šiltuoju metų laiku kyla ne vienam. Interneto platybėse galime rasti aibę šašlykų marinavimo receptų, tačiau kokį receptą naudoja grilio profesionalai?
Lietuvoje įsibėgėja barbekiu kultūra ir žmonės pamažu ieško alternatyvų šašlykams. Viena jų – kiaulienos šonkauliukai, tačiau daugelis apie juos žino nepakankamai, todėl neretai iškepę nusivilia, kai šonkaulių mėsa būna sausa ir sunkiai kramtosi.
Vasaros įkarštyje vis daugėja progų paiškylauti gamtoje, o be mėsos, keptos ant žarijų, joks draugų ar artimųjų susibūrimas gryname ore beveik neįsivaizduojama. Taip pat daugelis sutiktų, kad vienas būtiniausių tokio pikniko elementų – gera žaliava kepimui ant griliaus. Mėsos skonį neretai lemia mar...
Vasara – griliaus ir šašlykų metas! Liepos 2 d. startavo DELFI ir UAB „Biovela“ kartu organizuojamas konkursas „Nemarinuok laiko. Kepk iš karto“.
Nors pastaruoju metu vakarėlių gamtoje metu ant griliaus galima išvysti ne tik šašlykus, šonkaulius ar burgerių maltinukus, bet ir dešreles hotdogams, visgi dešraininės „Dešrainis24.lt“ savininkas Kristijonas Rimgaila įsitikinęs, kad lietuviai dešrainių kol kas nepakankamai įvertino ir iš dalies dėl...
Šiltasis metų sezonas jau kaip reikiant įsibėgėjo, o daugelis vis laužo galvą, kaip išnaudoti laiką gamtoje ir galimybę pasigaminti ko nors gardaus ant žarijų. Skubantys ar tie, kam šašlykai jau įgriso, neretai renkasi greitą ir lengvai prieinamą variantą – ant laužo keptas dešreles. Tačiau būtina ž...
Pirmiausia apsimaukite gumines pirštines, tik būtinai juodas, kitaip priminsite gydytojus, o tada visi pamanys, kad esate tikri profesionalai, ir iškart besąlygiškai ims jumis pasitikėti – taip paprašyti pamokyti, kaip išsikepti gardžiausių grilio patiekalų, šmaikštavo patyrę barbekiu meistrai. Vien...
Daugelis mano, kad sultingas, burnoje tirpstantis jautienos kepsnys, kurio minkšta ir švelni mėsa lengvai kramtosi – tai tik geriausių restoranų šefams įkandama užduotis, o už tokio malonumo porciją teks pakloti ne mažiau 20-30 eurų. Būtent dėl tokio vyraujančio stereotipo dažnas lietuvis verčiau re...