Nerūdijantis plienas

7 straipsnių

Maitinimo industrijoje labiausiai vertinamas austenitinis nerūdijantis plienas. Geriausios rūšys žymimos 18/8 ir 18/10. Skaičiai atitinkamai žymi chromo ir nikelio masės dalį lydinyje bei kitų priemaišų nebuvimą (pvz., 18/8 reiškia 18 % chromo ir 8 % nikelio masės dalies). Toks plienas pasižymi antibakterinėmis savybėmis, nekeičia maisto skonio ar kvapo, lengvai valomas, labai tvirtas ir ilgaamžis.

JAV pareigūnai priėmė sprendimą riboti cheminių medžiagų, naudojamų gaminant nepridegančias teflonines keptuves, naudojimą. „The Guardian“ verčia susimąstyti, kad jeigu sveika mityba jums dar nebuvo pakankamai sudėtingas iššūkis, atsirado puiki proga pasukti galvą, ar maistą gaminate sveikatai žalos...