Kodėl svarbu keliauti ir ragauti? Gastronominio turizmo specialistų teigimu, keliautojai per maistą įgyja tokių pat patirčių kaip ir per dailę ar muziką. Vasaros savaitgaliams Turizmo departamentas adaptavo 10 maršrutų po Lietuvos regionus su idėjomis, ko juose būtina paragauti.
Oginskių dvaro virtuvėje
3 straipsnių
Trumais kimšta žąsis ir citrininis migdolų padažas prie lašišos – štai kaip iš tikro atrodė mūsų protėvių stalas (111)
Riebaluose paskendę bulviniai patiekalai su dar riebesniais padažais: cepelinai, kugelis, bulviniai blynai. Vasarą – būtinai šaltibarščiai. Būtent taip daugelis apibūdina lietuvišką virtuvę. Kasdien su tokiais mitais kovojanti šeimos restorano „Mykolo 4“ šeimininkė Zita Rimkienė apgailestauja, kad t...
Nežinia, kas svarbiau prancūzams – maistas ar meilė. Greičiausiai jie nedvejodami rinktųsi ir viena, ir kita, o gal mylėtųsi ir valgytų pakaitomis? Pirmosios prancūzų kulinarijos knygos yra parašytos dar viduramžiais, po pasaulį receptai iš šios šalies plisti pradėjo XVII amžiaus antroje pusėje. Nea...