Skubant dienos metu daugelis mėgsta pasilepinti greitai paruošiamais, bet pigiais ir gardžiais patiekalais. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad kiekvienos dienos meniu turėtų būti praturtintas sveikatai palankiais produktais, pavyzdžiui, avokadais, žuvimi, lęšiais, daržovėmis, kokybiška...
Olga Suchočeva
11 straipsnių
Įprastai apie Kūčias ir būsimus 12 patiekalų jau pradedama galvoti gruodžio mėnesio pradžioje. Lietuviams ši tradicija – itin svarbi. Ant Kūčių stalo mūsų tautiečiai deda žuvį, įvairias mišraines, nepamiršta ir kūčiukų bei kisieliaus. Vis dėlto, neretai pasitaiko situacija, kad šią šventinę vakarien...
Kūčių stalo karaliene silkę vadiname ne veltui: turbūt nežinojote, kiek naudingų savybių ji turi (3)
Silkė ne veltui vadinama Kūčių stalo karaliene – ji lengvai prieinama, gardi, paprastai paruošiama ir nebrangi, todėl artėjant žiemos šventėms stebimas rekordinis jos perkamumas. Be visų minėtų priežasčių, kodėl vertiname silkę, reikėtų nepamiršti ir svarbiausios – ji pasižymi daugybe naudingų savyb...
Tik iškritus pirmosioms snaigėms ar paspaudus šaltukui vairuotojai dažniausiai susirūpina sniego valymo ir ledo grandymo priemonėmis skirtomis automobiliams. Specialistai teigia, kad būtent tuomet labiausiai išauka ir tokių priemonių poreikis, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Per pusmetį kalbėtojų top trisdešimtuke atsirado trečdalis naujų veidų, rodo naujas „Kantar“ Verslo nuomonės lyderių tyrimas. Tai tope dar nebuvoję Olga Suchočeva („Rimi“), Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė („Maxima“), Eglė Dovbyšienė (SEB), rašoma pranešime žiniasklaidai.
Svogūnai pasižymi įvairia skonių palete: nuo aštrumo, kai yra žali, iki saldumo ir švelnumo, kai juos apkepame ar šiek tiek apverdame. Svogūnus galima troškinti, karamelizuoti, skrudinti, kepti arba naudoti kaip padažų ir sriubų pagrindą. Šios daržovės – ne tik skanios, bet ir maistingos. Kai praneš...
Manoma, kad obuoliai buvo pradėti auginti dabartinio Kazachstano teritorijoje. Laukiniai obuolių protėviai buvo maži, rūgštūs ir labai skyrėsi nuo šiandien pamėgtų sultingų ir saldžių vaisių. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pabrėžia, kad obuolius verta įtraukti į sveikatai palankios mitybos r...
Netrukus pirmosios mokslų metų dienos stumtels mažuosius moksleivius savarankiškesnio kelio link. Tai svarbus momentas ir tėvų, ir vaikų gyvenime – diena, kai atžalos pradeda patys keliauti į mokyklą. Tačiau daugiausia nerimo kelia vaiko dalyvavimas aktyviame eisme, skelbiama pranešime žiniasklaidai...
Ir akių sveikatai, ir vėžio prevencijai: dietologė per dieną rekomenduoja suvalgyti puodelį šių uogų
Sultingos, aksominio švelnumo ir kvapnios avietės yra vienos mėgstamiausių lietuvių uogų, kurios pradeda nokti nuo liepos vidurio, tad dabar pats tinkamiausias metas jas skanauti. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė dėl naudingųjų aviečių savybių rekomendu...
Belaukiant prasidėsiančio grybavimo sezono, verta prisiminti, kurie grybai pagardina kasdienius patiekalus ir kuriuos verčiau palikti miške. Anot grybų pasaulio edukatorės Aurelijos Plūkės, nereikėtų vadovautis mitais, atpažįstant nuodingus grybus. Prisirinkus šių miško gėrybių, verta nusimanyti ir ...
Didėjantis karštis, stipresnės audros, sausros, potvyniai ir gaisrai kelia pavojų maisto gamybai visame pasaulyje. Gegužę JT generalinis sekretorius António Guterresas sakė, kad su klimatu susijusios nelaimės ir ekstremalūs orai sukėlė badą visame pasaulyje ir kad per pastarąjį dešimtmetį dėl klimat...