Lietuvos kavinių ir restoranų padavėjai turėtų keiksnoti ateities šalimi vadinamą Japoniją. Jų profesijai ateitis ten prognozuojama labai liūdna – kavinės bei restoranai vis dažniau nustoja samdyti žmones, o vietoje jų įsirengia specialius aparatus, kurie ne tik priima užsakymus, bet ir mokėjimus be...
padavėjas
10 straipsnių
Norėčiau pasidalinti savo karčia patirtimi po apsilankymo Vilniaus Kačių kavinėje. Kovo 8 –osios proga rezervavome staliuką, patikslinome, kad būsime su mažamečiu vaiku. Sutartą valandą jau buvome kavinėje, užsisakėme maisto.
Žmonės neranda ant ko išlieti savo pykčio. Nepasitenkinimą Verygos ir kitų politikų adresu išlieja ant ne to adresato.
Užsukus į restoraną ar kavinę jau tapo įprasta matyti klientus aptarnaujančius jaunuolius. Tarp studentų tai – vienas pagrindinių būdų užsidirbti. Tiesa, padavėjų profesija yra ir tarp šalies populiariausiųjų – jais Lietuvoje dirba 11,215 tūkst. žmonių. Apie šio darbo užkulisius, sąlygas bei labiaus...
Vos keliems vasaros mėnesiams padirbėti kurorte, o po to galbūt emigruoti svarstęs šiaulietis sako ir pats nesitikėjęs, kad taip viskas pasisuks. „Kai jūs dirbate – mes ilsimės“, – apie dabartinį savo gyvenimą sako iš Šiaulių kilęs Paulius.
Norint ką nors pasiekti restoranų ir kulinarijos pasaulyje, reikia tuo gyventi – įsitikinęs maisto ekspertas bei naujo „Samsung Galaxy“ kulinarijos šou „Svajonių šefas“ ambasadorius Linas Ginaitis.
Būdami užsienyje niekada neatsukite nugaros liūdinčiam ir ko nors ieškančiam žmogui. Visai gali būti, kad tai į bėdą patekęs tautietis, kuriam jūs galite ištiesti pagalbos ranką. Taip nutiko ir Delfi Kelionių ambasadoriui Orijui Gasanovui, kuris praėjusį savaitgalį lankėsi šių metų Europos kultūros ...
Manote, žinote, kas iš tiesų vyksta aukštos klasės restoranuose? Nieko panašaus. Padavėjas Fredas, dirbantis Manhatene, patarė, kaip būti geresniu klientu restorane.
Kruizinės kelionės metu maistas yra labai svarbus. Geri kruizai dažniausiai vertinami būtent pagal virtuvę. Neretai pirmas dalykas, ko klausiama kruizo keleivių po kelionės: ar jums patiko maistas?
Esu dirbusi padavėja vienoje Lietuvos picerijų, todėl nusprendžiau pasidalinti savo patirtimi. Žinau, kad padavėjos darbas – ne aukso kasyklos ir reikia mokytis, įgyti išsilavinimą, kad visą gyvenimą nereikėtų dirbti darbo vergiškomis sąlygomis. Todėl ir įsidarbinau tik tam, kad galėčiau susitaupyti...