Šiemet lietuviškų pagardų gamintojai UAB „Daumantai LT“ sukanka 33 metai. Pasak bendrovės vadovo Sauliaus Grinkevičiaus, apžvelgiant veiklos rezultatus svarbu kalbėti ne tik apie gamybą, eksportą, pardavimus: „Svarbiausias įmonės sėkmės rodiklis yra čia dirbantys žmonės. Jei pavyksta ne tik suburti,...
Padažai
59 straipsnių
Padažas (angl. souce, it. salsa) – prie patiekalo derantis skystas ar tirštas maisto produktų ir prieskonių mišinys, savo kvapu, spalva ir skoniu žadinantis apetitą, skirtas padidinti maistinę vertę bei pagardinti. Patiekalas su padažu tampa sultingesnis, išraiškingesnio skonio, maistas lengviau virškinamas.
Gana greitai pagaminamas užkandis – kesadilija su vištiena. Itin skanu jį valgyti šiltą, bet skanus ir atvėsęs. Ptrie kesadilijos su vištiena patiekite gvakamolės ar bet kokio mėgiamo padažo.
Greitai ir lengvai paruošiamas Wok patiekalas su kiaulienos filė ir daržovėmis!
Enčilada – tai įdaryta ir suvyniota kukurūzinė tortilija su pomidorų padažu ir užtarkuotu sūriu. Įdarą ir padažą galite pagardinti prieskoniais ir keisti jų sudedamąsias dalis, kaip jums patinka. Visa gudrybė – padažas turi visiškai padengti enčiladą, kad ji būtų kreminė ir traški.
Švieži, lengvi, intensyvaus skonio, grietininiai mirkomieji padažai ir užpilai. Šie padažai tinka prie visų Tex Mex“ patiekalų – ką pasirinksite, priklauso tik nuo Jūsų skonio. O geriausia tai, kad galite maišyti ir kaitalioti, kad gautumėte naujų skonio niuansų.
Fajitą lengva pamėgti – ji gardi ir visada per greitai baigiasi. Tereikia didelių tortilijų, ant grotelių keptos mėsos, pakeptos vištienos arba, jei norite vegetariškos fajitos, – paprikų ir svogūnų. Taip pat galite pridėti pupelių, ryžių, salsos padažo ir tarkuoto sūrio. Arba to, kas jums patinka.
Artėja Helovino šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma – Helovino patiekalais.