Po pasaulį per skirtingus skonius pakeliauti kviečiantis Orijus Gasanovas šį kartą siūlo nusikelti į saulėtąją Ispaniją – kraštą, kurį jau puikiai pažįsta ir gera jo draugė Jurga Baltrukonytė, juokais save vadinanti Lietuvos ispane.
paelija
10 straipsnių
Laikantis visų tradicijų, paeliją reikia ruošti specialioje maždaug 30 cm pločio keptuvėje plokščiu dugnu. Tačiau galima paeliją gaminti ir paprastoje plačioje keptuvėje. Ispanijoje paelija ruošiama grilyje, todėl dar yra pagardinta maloniu dūmo aromatu. Tiesiog paelijos keptuvė yra dedama ant grili...
Kai tenka pasukti galvą, kuo pavaišinti ir sočiai pamaitinti gausų draugų ar artimųjų būrį, atsakymas visuomet paprastas – tradicinė ispaniška paelija bus kaip tik tai, ko reikia. Tikrai ne kasdieniška, bet ir ne per daug įmantru. O ir patį gaminimo procesą stebėti įdomu, tad įsitraukti galės visi s...
Yra daug paelijos recepto variacijų. Siūlome jums pasigaminti ypatingo skonio patiekalą – tai yra greitai paruošiama, bet nuostabi paelija.
Vytaras Radzevičius dalijasi skaniausios paelijos receptu: gudrybes, kaip pasigaminti, parsivežė iš kelionių (2)
Portugalija ir Ispanija – daugelio lietuvių pamėgtos atostogų kelionių kryptys, tačiau čia skrendama ne tik pasimėgauti saule ar paplūdimiais, bet ir pripildyti skrandį autentišku maistu. Kaip rašoma pranešime spaudai, viešint Iberijos pusiasalio regione, privalu paragauti paelijos – jos skonį laido...
Man labai patinka vieno puodo vakarienės, nes jos yra greitos, patogios ir nereikia daug tvarkytis! Dar man patinka ir paelija. Nors dažniausiai ji gaminama su jūrų gėrybėmis, paeliją galima pagaminti ir su kitais priedais. Šį kartą siūlau lengvą, greitą ir nebrangų variantą su čiorisu ir vištiena –...
Vis dažniau šilti vėlyvo pavasario savaitgaliai leidžia visiems pasimėgauti buvimu gryname ore, todėl profesionalus virtuvės šefas Gediminas demonstruoja, kaip pasigaminti puikių patiekalų išvykoms, piknikams ar net šventėms gamtoje.
Kai garsus britų kulinarinių knygų autorius Jamie Oliveris ispanams pasiūlė patobulinti paelijos receptą, jį papildant šioje šalyje labai populiaria intensyvaus rūkytos paprikos skonio chorizo dešra, Ispanijoje kilo pašaipų ir patyčių audra.
Siūlome pasigaminti paeliją – tradicinį ispanišką ryžių patiekalą su jūrų gėrybėmis ir daržovėmis.
Nukeliauti į Ispaniją ir namuose pasigaminti tradicinį ispanišką patiekalą – paeliją su jūros gėrybėmis – kviečia šefas Karolis Jurkonis.