Bešamelio padažas – ekonomiškiausias; jis teisėtai gali vadintis padažų karaliumi. Bešamelį paprasta pagaminti ir jis universalus: tinka ir mėsos, ir žuvies, ir daržovių patiekalams. Be to, jį lengva pakeisti ar atnaujinti papildžius vos vienu kitu ingredientu.
Pagrindiniams patiekalams
34 straipsnių
Mums neabejotinai geriausiai su lazanija siejamas Bešamelio padažas gimė prancūzų karaliaus Liudviko XIV dvare. O tai, kad iki šiol jis karaliauja virtuvėse, rodo jo aukštą rangą. Kaip ir minėta, lazanija ir Bešamelis yra užmezgę aistringą romaną, tačiau ne veltui šis padažas yra prancūzų kilmės – j...
Jei atsitinka taip, kad mano namuose atsiranda didesnis, nei man reikalinga, šviežių bazilikų kiekis (pavyzdžiui, siuntinys iš tėvų daržo ar vazonėlis iš parduotuvės), visada gaminu pesto. Jo turėti labai patogu, nes galima laikyti šaldytuve sandariame indelyje kelias savaites arba užšaldyti ir pana...
Šio saldaus marmelado skonis visiškai neprimena svogūnų. Tinka su parmezano sūriu, mėsos patiekalais.
Švieži, lengvi, intensyvaus skonio, grietininiai mirkomieji padažai ir užpilai. Šie padažai tinka prie visų Tex Mex“ patiekalų – ką pasirinksite, priklauso tik nuo Jūsų skonio. O geriausia tai, kad galite maišyti ir kaitalioti, kad gautumėte naujų skonio niuansų.
Dažniausiai perkame pomidorų padažą parduotuvėje. Dažniausiai jis „praturtintas“ maisto priedais, obuolių tyre ir krakmolu. Visai paprasta pasigaminti naminį pomidorų padažą, be jokių maisto priedų. Tik yra vienas minusas, kad padažas galioja tik dvi savaites, lankant šaldytuve. Kita vertus, tokiame...
Padažas tinka prie šaltų virtos mėsos užkandžių, ypač tinka su virtu liežuviu.
Šis gaivus agurkais kvepiantis padažas yra puikus pagardas prie keptos mėsos ir daržovių. Patiekiamas su dar šiltos duonelės pitos gabaliukais.
Ar žinojote tris prancūzų virtuvės paslaptis? Tai sviestas, sviestas ir dar kartą sviestas. Be to prancūzai neišsiverčia be padažų, o pagrindinis jų ingredientas, žinoma, taip pat yra sviestas.