Kadaise lietuvės šeimininkės labiau vertino tradicinius Kalėdų patiekalus: minkė tešlą baltiems pyragams, kepė Kalėdų bobas, meduolius, kūčiukus. Dabar mūsų Kalėdos išgyvena globalizaciją gerąja prasme. Atsiveria pasaulio skanėstų virtuvės su visa spalvų, kvapų ir formų įvairove, tad dažnas lietuvi...
Panettone
5 straipsnių
Saldumynai kalėdiniu laikotarpiu turi ypatingą vaidmenį. Paprastai jau nuo lapkričio mėgaujamės meduoliais ar šventiniais saldainių rinkiniais, mažųjų ir suaugusiųjų džiaugsmu tampa kantriai skanaujamas Advento kalendorius. Bet Lietuvą pamažu pasiekia bei čia įsitvirtina ir kitų šalių tradicijos. Pa...
Neringa Prestipino su vyru gyvena Italijoje. Šeimos gyvenimas ten, o verslo gijos veda į Lietuvą – moteris drauge su seserimi Jurgita ir jos vyru Raimondu turi įmonę, prekiaujančią itališkais maisto produktais, vieni kurių yra garsieji kalėdiniai pyragai „Panettone“.
Šventinis Velykų stalas neįsivaizduojamas be margučių ir, žinoma, gardaus pyrago. Pasiilgusiems kelionių ir naujų skonių, namuose galima pasigaminti gabalėlį Italijos – šios šalies pasididžiavimu laikomą tradicinį Velykų pyragą. Tiesa, dėl puraus ir burnoje tirpstančio pyrago teks pasiraitoti rankov...
Lietuviai iš parduotuvių iššlavė itališkus pyragus Panettone: ar žinote, kaip šis populiarus skanėstas atsirado? (144)
Italų šventinis stalas niekada neapsieina be desertų, o itališkos Kalėdos be Panettone – ne Kalėdos. Saldus, burnoje tirpstantis ir it debesėlis minkštas pyragas taip išpopuliarėjo visame pasaulyje, jog jis prieš šventes šluote iššluojamas iš prekybos centrų. Net ir iš lietuviškų!