Parmos kumpis

12 straipsnių

Paulius Jurkevičius, Specialiai „Delfi“ iš Romos

Lietuva išgyvena naują turizmo atmainą: ne egzotinis-nuotykinis, nebe poilsinis ir netgi ne kultūrinis. Ne slidinėjimo ir ne retų paukščių stebėjimo. Reiškinio pavadinimas – PVM turizmas. Kur mažesnis, ten ir važiuoja. Jeigu dviženklis – stop. Jeigu patraukliai paskaičiuotas ir pateiktas – pirmyn, į...

Edita Piulskienė

Apylinkės aplink Parmos miestą vadinamos Italijos auksiniu trikampiu. Čia gaminamas garsiausias pasaulyje tradicinis balzaminis Modenos actas, parmezano sūris ir Parmos kumpis. Įdomu ir svarbu tai, kad šio kumpio gamyboje naudojamas vienintelis konservantas – jūros druska. Visi Parmos kumpio ingredi...