Brusketas su vytintu kumpiu mėgsta visi, o pagaminsite jas net greičiau nei per 10 minučių. Traškios brusketos su gaivia feta ir išraiškingo skonio kumpiu nepalieka abejingų. Brusketos su vytintu kumpiu – tikra užkandžių stalo pažiba!
Parmos kumpis
12 straipsnių
Itin turtingo skonio šios smidrų salotos. Su mocarela ir parmos kumpiu bei ypatingu padažu – jos patiks net išrankiausiam ragautojui. Smidrų salotas tikrai tinka ragauti vienas.
Užkandžiui, pietums ar vakarienei – progų patiekti keptus smidrus netrūksta. Būtinai pasinaudokite proga paragauti šių daržovių – dabar jų derliaus metas. Patiekite keptus smidrus su gaiviu burokėlių padažu.
Jei pusryčiams gaminsite skrebutį su kiaušiniene ir traškiu kumpiu, – pasisekimas garantuotas. Šiame patiekale telpa visa skonių harmonija, o juk dar ir maistinga. Patiekite skrebutį su kiaušiniene, kol karštas.
Seilės ims kauptis dar tada, kai užkandis su vytintu kumpiu keps orkaitėje. Pasklidę batono, kumpio ir sūrio kvapai nori nenori kvies į virtuvę. Iškepusį užkandį apibarstykite kapotomis petražolėmis.
Aštrios bandelės – labai lengvas receptas. Tai puikus užkandis aštrumo mėgėjams. Aštrias bandeles patiekite dar šiltas.
Šviežios lapinės salotos su marinuotu moliūgu ir sūriu parmos kumpiu tinka pietums ir vakarienei. Taip pat tai gali būti greitas užkandis. Salotas patiekite iškart pagaminę.
Iš Šiaulių kilę Jolita ir Romas Smaidriai yra ekologiškai sertifikuoto bityno savininkai. Juodu bitininkauja Šalčininkų rajone, Jolitos močiutės padovanotoje žemėje. „Įsimylėjau vyrą, kuris augino bites kaip hobį. Viskas prasidėjo romantiškai nuo medaus kopinėjimo, tačiau labai greitai supratau, kad...
Lietuva išgyvena naują turizmo atmainą: ne egzotinis-nuotykinis, nebe poilsinis ir netgi ne kultūrinis. Ne slidinėjimo ir ne retų paukščių stebėjimo. Reiškinio pavadinimas – PVM turizmas. Kur mažesnis, ten ir važiuoja. Jeigu dviženklis – stop. Jeigu patraukliai paskaičiuotas ir pateiktas – pirmyn, į...
Bolonija – šiaurės Italijos regiono Emilija-Romanija pagrindinis centras, įsikūręs prie Reno upės, miestas vis dar alsuojantis viduramžių dvasia ir turtinga kultūrine praeitimi. Tai septintas pagal dydį Italijos miestas. Yra žinoma, kad pirmosios gyvenvietės šioje vietoje įsikūrė apie 1000 metų pr. ...
Apylinkės aplink Parmos miestą vadinamos Italijos auksiniu trikampiu. Čia gaminamas garsiausias pasaulyje tradicinis balzaminis Modenos actas, parmezano sūris ir Parmos kumpis. Įdomu ir svarbu tai, kad šio kumpio gamyboje naudojamas vienintelis konservantas – jūros druska. Visi Parmos kumpio ingredi...