Kiekvieną rudenį lietuviai patraukia į miškus, kuriuose randa begalę skirtingų rūšių grybų. Vieni juos džiovina, kiti marinuoja, konservuoja ar raugina, tačiau populiariausias ir saugiausias grybų išlaikymo būdas yra jų šaldymas. Nors grybų sezonas baigėsi seniai, kiekvieno tikro grybautojo šaldikli...
„Pasaulio virtuvės
23 straipsnių
Vilnius nuo seno turėjo galimybę būti tuo Lietuvos miestu, kurio gyventojai pirmieji susipažindavo su pasaulio virtuvių skoniais ir madomis. Greta tradicinių lietuviškų patiekalų į vilnietiškas receptų knygas nuguldavo patiekalai iš valdovų dvarų, kurių virtuvėse sukosi virėjai iš užsienio, į Vilnių...
Stebuklinga daržovė, kurios nauda organizmui – nenuginčijama: palaiko skysčių balansą ir šalina kenksmingas medžiagas (14)
Pirmasis lietuviškų cukinijų derlius jau pasiekė parduotuves. Šios daržovės puikiai tinka beveik visur: į įvairiausius troškinius, salotas, jas galima kepti keptuvėje, orkaitėje, ant kepsninės, gaminti cukinijų traškučius ar farširuoti.
Tiek kulinarijos profesionalus, tiek maisto mėgėjus kasmet sutraukia viena vienintelė Lietuvoje ir Baltijos šalyse maisto ir gėrimų paroda BAF. Ji šiemet vyks jau lapkričio 8–10 d. parodų ir kongresų centre „Litexpo“, rašoma organizatorių pranešime. Šių metų programos įvairovė leis ne tik užuosti, b...
Kaip kvepia Kipras? Ką daryti, kai į traukinį Indijoje tiesiog nebetelpi? Kokie keliautojų tipai egzistuoja? Apie keliones, įspūdžius ir patirtis kalbėjomės su neseniai iš Maroko sugrįžusia keliautoja Daiva Mikuckaite.
Ne tik drabužių spintoje, bet ir lėkštėje egzistuoja tam tikros mados. Netradicinis kulinaras Jonas Jonušas, restorano „Untold“ virtuvės idėjinis vadovas ir „Čiop Čiop“ kulinarijos studijos šefas, papasakojo apie tai, kokie maisto produktai ir jų deriniai bus madingi šią vasarą.
Būtent šie žmonės paverčia madingais vienus ar kitus patiekalus, produktus, maisto ruošimo būdus. Nuo jų priklauso, ką valgysime šiame sezone ir kokie nauji produktai atsidurs racione.
Tas keistas jausmas, kai po tris dienas trukusio pozityvo, virtusio masinio transo būsena, tenka grįžti į kasdienybę. O juk taip norėtųsi, kad ekstazė, susiliejus su gamta ir muzika, niekada nesibaigtų! Taip turbūt šiandien jaučiasi ne vienas festivalio „Karklė 2015“ lankytojas. Vis dėlto, kas turi ...
Štai ir nugriaudėjo pagrindiniai šiųmetinio festivalio „Karklė Live Music Beach“ akcentai. Nors penktadienio muzikinė programa driokstelėjo kaip reikiant, tačiau šeštadienis Karklės kaime praėjo ne ką prasčiau. Atvirkščiai, festivalininkai jau nuo pat ryto galėjo mėgautis pajūrio linksmybėmis, džiau...
Kitaip nei istoriniai kaimyninių sostinių – Rygos ir Talino – kvartalai, kurie dažnai atrodo virtę turistų ir kičinių suvenyrų valdomis, barokinis Lietuvos sostinės senamiestis, regis, į savo vingiuotas gatveles pritraukia ne ką mažiau – o gal net ir daugiau – vietos gyventojų, negu turistų. Žavinga...
DELFI TV kulinarinių laidų ciklo „Pasaulio virtuvės" kūrėjai šiltėjant orams kviečia visus pradėti kepti ir gaminti gamtoje. savininkas ir šefas Ronaldas Nagrockis pačiame Vilniaus centre griliuje iškeps duonelę ciabatta, kurią pagardins daržovėmis.
Argentiniečių restorano „El Gaucho Sano" gamybos vadovė Teresa Vegienė pagamins avienos" sriubos.
DELFI TV kulinarinių laidų ciklo „Pasaulio virtuvės" kūrėjai šiltėjant orams kviečia visus pradėti kepti ir gaminti gamtoje. „Čiop Čiop" savininkas ir šefas Ronaldas Nagrockis pačiame Vilniaus centre išrūkys lašišą griliuje.
Argentiniečių restorano „El Gaucho Sano" gamybos vadovė Teresa Vegienė pagamins argentinietiškų pyragėlių su jautiena.
DELFI TV kulinarinių laidų ciklo kūrėjai šiltėjant orams kviečia visus pradėti kepti ir gaminti gamtoje. Pavasarį trūksta vitaminų, todėl „Čiop Čiop" savininkas ir šefas Ronaldas Nagrockis pademonstruos, kaip skaniai pačiame Vilniaus centre galima pagaminti grill daržovių salotas „Gennaro".
Argentiniečių restorano „El Gaucho Sano" gamybos vadovė Teresa Vegienė pagamins sultingą jautienos didkepsnį su daržovėmis ir bulvytėmis.
Restorano „Meksika" šefas Panagiotis Kasapispagamins tradicinį meksikiečių patiekalą - Chili con carne (čili troškinį).
Restorano vadovas Mantas Motiejūnas su pagalbininke pagamins sultingą ėrienos karkutę su ant griliaus keptomis daržovėmis.
Restorano „Steakhouse Hazienda" virtuvės šefė Rima Remeikienė pademonstruos, kaip pagaminti gardžią jūros gėrybių sriubą.
DELFI TV kulinarinių laidų cikle įvairių Lietuvos restoranų virtuvių šefai ne tik atskleidžia savo sugebėjimus, supažindina su skirtingų šalių patiekalais, bet ir gamina tai, ką kiekvienas iš mūsų galėtų sėkmingai pakartoti savo namų virtuvėje.