Patiekalai iš miltų

194 straipsnių

Audronė Zemenskienė

Man patinka, kai namai pakvimpa kepiniais. Su šeima jau pripratome prie kavos paskanauti gardaus pyrago, torto ar vyniotinio. Šį kartą – juodųjų serbentų plokštainis.

Audronė Zemenskienė

Šeimininkėms, kurios nori svečius ar šeimą nustebinti gardžiu ir kvapniu desertu, raginu išmėginti įtrūkusių sausainių receptą. Jie ne tik dailūs, bet ir labai skanūs.

lithuanianintheusa.com

Šie sausainiai yra tikrai laaabai šokoladiniai, nes šokoladas naudojamas dvigubai – dedamas ne tik į sausainių tešlą, bet šokolado gabaliukai taip pat sumaišomi su tešla, na, ir dar ant sausainių viršaus nepamirštame užbarstyti šiek tiek šokolado papildomai. Taigi, galite įsivaizduoti, koks nepakart...

Audronė Zemenskienė

Sutikite, kiekvienam iš mūsų blyneliai siejasi su vaikyste ir laiku, praleistu su mama. Nėra nieko smagiau už galimybę prisiminti buvimą vaiku. Gera justi ir kvapus, kurie siejasi su namais, jų šiluma.

Sausainiukai gavosi skanūs, tačiau man per saldūs, nors namie teradau 220 g cukraus (pagal pradinį receptą reikia dėti 260 g).

Vienas populiariausių patiekalų pasaulyje - blynai. Jie, priklausomai nuo šalies ir jos tradicijų, ruošiami skirtingais būdais, naudojami įvairūs įdarai bei padažai. Vietnamietiški Banh Xeo iš ryžių bei kokosų pieno, italų Crespelle iš kaštonų miltų ar krevetėmis įdaryti korėjiečių Haemul Pajeon – b...