patisonai

8 straipsnių

Patisonas (lot. Cucurbita pepo var. patisson) – paprastojo moliūgo (Cucurbita pepo) atmaina. Kultivuojamas visame pasaulyje.

Šias metais gerai užderėjus daržovėms, daugiau užaugo ir retesnių jų rūšių. Jas daržininkai dažnai pasodina iš smalsumo, bet kai šios užauga, nelabai žino, ką su jomis daryti. Apie tokių daržovių naudą ir panaudojimo būdus papasakojo dietologė ir turguje daržovėmis prekiaujantys prekybininkai.

Pa­ti­so­nų tė­vy­nė – Ame­ri­kos že­my­nas, o mū­sų kraš­tuo­se jie ne­per­se­niau­siai pa­pli­to. Mais­ti­nės sa­vy­bės ir ver­tė pa­na­ši kaip agu­ro­čių. Ta­čiau pa­ti­so­nai anks­ty­viau­sia agur­ki­nė dar­žo­vė, jų pir­mo der­liaus su­lau­kia­me pra­ėjus vos pus­an­tro mė­ne­sio po su­dy­gi­mo...