Kuo mažiau laiko praleidi virtuvėje – tuo prastesnį ir nuobodesnį maistą valgai? Visai ne! Kartu su „Kūno kultūros“ įkūrėju Mykolu Lepeška ir virtuvės šefu Ignu Štuka nusprendėme parodyti, kad per kelias minutes virtuvėje galite labai daug padaryti.
paukštienos patiekalai
9 straipsnių
Norintys pajusti egzotinių šalių skonį, tūkstančius kilometrų įveikia nekeldami kojos iš namų. Šiek tiek daugiau fantazijos ir savo pačių virtuvėje galite leistis į netradicinio maisto keliones. Kartais įmantrūs ir neįprastai skambantys patiekalai gali atrodyti sudėtingi ir reikalaujantys ypatingų į...
Gal Kalėdoms kepame žąsį? Turime Jums puikų receptą.
Šiam patiekalui galite naudoti vištienos arba kalakutienos kepenėles.
Istoriniuose šaltiniuose minima, kad gurmaniškai paruoštos putpelės puikuodavosi ant bene kiekvieno Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės bajoro ar kunigaikščio stalo. Patiekalai paruošti iš šio nedidelio paukštelio kvepėdavo šalia troškintų arba tešloje keptų vieversių, strazdų, kurapkų.
Nepamenu kur tai girdėjau, bet sutinku 100 procentų – širdys ir kepenys neteisingai vadinamos subproduktais, tai nuostabūs produktai. Labai mėgstame jų troškinius, paštetus, bet tokiu būdu ruoštos kalakutų kepenėlės yra ypatingos. Tinka ir pietums – su bulvių koše ir burokėlių salotomis, ir salotoms...
Kalbant apie grybus, paprastai susikerta dvi nuomonės – vieni teigia, jog grybuose beveik nėra žmogaus organizmui naudingųjų medžiagų, o kiti gi įsitikinę, jog grybai ne tik sausa ląsteliena.