paukštynas

31 straipsnių

AB „Vilniaus paukštynas“

Šiandien žvelgiant į įvairiais paukštienos produktais nukrautas parduotuvių lentynas sunku įsivaizduoti, jog anksčiau nebuvo šviežios vištienos, o vištas ūkiuose lietuviai augino tik dėl kiaušinių. Tačiau į šeštąjį dešimtmetį nukelianti istorija primena, kaip įvairiais etapais keitėsi Lietuvos ūkiai...

2022.10.28 11:24
AB „Vilniaus paukštynas“

Dėl švelnaus skonio, gardaus aromato ir lengvo virškinimo vištieną vertina daugelis. Šios mėsos nauda sportininkų, vaikų ar nuo įvairių ligų kenčiančių žmonių sveikatai jau seniai įrodyta ir moksliškai. Pasak mitybos eksperto, vištiena yra puikus pasirinkimas kiekvienam, norinčiam maitintis skaniai,...

2022.07.12 10:09
AB „Vilniaus paukštynas“

Gardžios blauzdelės, apskrudę sparneliai ar minkštutėlis kepsnys iš vištienos krūtinėlės – pagaminti paprasta, visuomet skanu, o dar ir sveika, juk vištiena laikoma viena liesiausių mėsų. Tačiau ar parduotuvėje rinkdamiesi vištieną atkreipiate dėmesį į tai, kokiu būdu ji buvo užauginta?

2022.06.08 14:33
Andrius Grygelaitis

Į redakciją kreipėsi keletas Klausučių seniūnijos Žynių kaimo gyventojų. Jie išreiškė nepasitenkinimą dėl ūkininko Valdo Melninko planų šalia gyvenvietės statyti paukštidę.

2019.02.12 06:30
„KG Group“

Skandinavų patikimumas, vokiečių ar japonų kokybė, prancūzų rafinuotumas – turbūt, niekas nesiginčys, kad ieškant naujo buities prietaiso ar automobilio, šios frazės dažno lūpose nuskamba kaip privalumas. Tačiau visiškai kitaip mes elgiamės pirkdami maisto produktus – didžiulį pranašumą įgauna tai, ...

2017.09.12 12:22