DELFI Maistas tęsia originalių fotoreportažų ciklą „Vakarienė už 3 eurus”. Šį kartą pristatome kvapnų, švelnų, lengvą, tačiau tuo pačiu ir sotų patiekalą – orkaitėje keptą sviestinį moliūgą su pekano riešutais, džiovintomis spanguolėmis ir kietuoju sūriu.
Pekano riešutai
18 straipsnių
Mokslininkai išrinko sveikiausius riešutus. Kurie stiprina širdį, mažina vėžio, diabeto riziką ir ne tik? (46)
Per dieną specialistai rekomenduoja 240 kalorijų gauti iš riešutų, t. y. suvalgyti jų apie saują. Vis tik tenka pripažinti, kad tik mažiau nei pusė mūsų riešutų valgome kasdien.
Jei neminėsime cukrinių runkelių, ko gero, už morkas nėra saldesnės daržovės. Viduramžiais jas ypač mėgo smaližiai. Anuomet kitokie saldikliai buvo labai brangūs ir neįperkami, todėl morkomis žmonės saldindavo įvairius kepinius. Jos sausiems pyragams suteikdavo skalsaus „šlapumo”, aromato, gražią sp...
Burnoje tirpstantis kreminis pyragas su moliūgais ir cukruotais riešutais.
Minkštos, saldžios ir kvapnios bandelės su riešutais ir cinamonu.