Grilinta vištienos krūtinėlė – tikras vasaros patiekalas.Kepkite keptuvėje ar kepsninėje. Grilinta vištienos krūtinėlė, patiekta su keptomis kriaušėmis, nepaliks abejingų.
pelėsinis sūris
20 straipsnių
Maisto tinklaraštininkė Roma Labžentė (@5produktai) su vyru labai mėgsta traškią vištieną. „Jau teko mėsą išvolioti kukurūzų dribsniuose, kokoso drožlėse, džiūvėsėliuose su ciberžole, avižiniuose dribsniuose, tarkuotame sūryje. Bet šis receptas šiuo metu yra favoritas!“ – sako ir ragina visus pasiga...
Pelėsis gali atsirasti bet kur – kavos aparate, šiukšliadėžėje, šaldytuve, bet dažniausiai ant jame laikomų maisto produktų. Pelėsio atsiradimas ant maisto produktų iš karto sugadina estetinę išvaizdą, o jei kada nors netyčia paragavote pelėsio, žinote, kad produkto skonis suprastėja milijardus kart...
Vasara kvepia sviestu ir krapais gardintomis šviežio derliaus bulvėmis, kurios jau atvyko į parduotuvių lentynas ir keliauja tiesiai į pirkėjų krepšelius. Virtos su lupenomis, dailiai paskrudusios keptuvėje ar keptos tiesiog lauže – receptų, kaip skaniai paruošti šviežio derliaus bulves, tikrai nepr...
Kai Lietuvoje dar nebuvo tokios maisto produktų įvairovės, lauktuvės iš Prancūzijos dažnai dvelkdavo keistu aromatu – nematytų sūrių ne visi drįsdavo ragauti, bet paskanavę su įvairiomis užtepėlėmis ir džemais likdavo sužavėti.
Gąsdina pelėsinio sūrio pavojais, neva jo valgymas gali nuvaryti į kapus, bet baimintis nereikėtų (22)
Socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė samprotavimų, esą pelėsinio sūrio vartotojai skelbia karą savo pačių sveikatai, o šio delikateso mėgėjams mirus mirties priežasties greičiausiai reikėtų ieškoti lėkštėje. Laimei, ši informacija neteisinga, todėl mėgstantys pelėsinį sūrį gali lengviau atsikvėpt...
Daugiau nei kelis šimtus metų skaičiuojantys įvairūs gurmaniški sūriai – parmezanas, mocarela, sūriai su baltuoju ir mėlynaisiais pelėsiais – Lietuvoje dar visai neseniai buvo naujiena. Tačiau pastaraisiais metais jie tampa kone kasdienio stalo dalimi – prekybininkai pastebi, kad užsukę į parduotuve...
Šiuo metu parduotuvėse galima rasti daugiau kaip 100 pelėsinio sūrio gaminių, tačiau retas gerai išmano, kaip ir su kokiais maisto produktais jį derinti siekiant atskleisti pačius ryškiausius skonius.
Visi, kurie ragavo, šią mano kišo interpretaciją, tvirtino, kad pyragas tiesiog fantastiškas! Tai puikus pagrindinis patiekalas, kurį galima patiekti su daržovėmis, taip pat – skanus šaltas užkandis.
Ją galima paruošti dviem būdais: su vasariniu moliūgu arba brokoliu ir pelėsiniu sūriu arba paprastu varškės sūriu. Pica su mėlynuoju pelėsiniu sūriu suteiks įdomų skonio pojūtį, o su varškės sūriu ji bus palyginti įprasta, bet irgi skani.
Lazanija su daržovėmis ne tokia riebi ir daug sveikesnė nei su mėsa. Pelėsinio sūrio ir varškės padažas suteikia pikantiškumo.
Tai gali būti pačios geriausios šiais metais išgirstos naujienos: vienas tyrimas rodo, kad sūris gali spartinti medžiagų apykaitą ir mažinti nutukimą.
Nežinau, kaip jums būna, bet mano namuose nė vienas pasisėdėjimas su svečiais neapsieina be sūrio. Dievinu visus!
Vaiva užsiprašė įdomiausio dalyko – nesaldaus pyrago. Tai sukau galvą, kuo čia ją nustebinti. Radau tris pyragus su sūriu – čederiu, kamamberu ir brie.