Kartais įprasti produktai gali tapti puikiu desertu. Kaip, tarkime, spurgos ir kruasanas. Gaminkite spurgų apkepą su persikais – patiekalas ttikrai sulauks ovacijų.
persikai
59 straipsnių
Ispanijos ūkininkai neviltyje – karštis naikina derlių. Nesibaigiantys karščiai sunaikino beveik visą arbūzų ir melionų derlių, praneša LNK žinios.
Lengvos, maistingos ir gardžios – tokios yra perlinio kuskuso salotos su persikais. Ir labai spalvotos. Patiekdami perlinio kuskuso salotas su persikais apšlakstykite tahinio padažu.
Sūrio kremo desertas su granola ir persikais – ir pusryčiams, ir popietei. Trašku, švelnu ir gaivu – tobulas derinys. Sūrio kremo desertą su granola ir persikais papuoškite avietėmis, šilauogėmis ir mėtų lapeliais.
Ant grilio ruošiamos salotos su jautiena ir persikais skanios ir atvėsusios. Užtruksite iki 15 minučių ir mėgausitės nuostabiu patiekalu. Salotas su jautiena ir persikais papuoškite baziliko lapeliais.
Keptų vaisių salotos su jogurtu ir medumi nustebins skoniu ir aromatais. Paruošti itin paprasta ir laukti, kol orkaitė atliks savo darbą. Keptų vaisių salotas su jogurtu ir medumi papuoškite mėtų lapeliais.
Brusketos su mėlynojo pelėsio sūriu – ir pusryčiams, ir vakarienei, ir į pikniką. Tikras malonumas valgyti tokią brusketą. Brusketas su mėlynuoju pelėsio sūriu papuoškite kalendrų lapeliais.
Japonijos Hokaido saloje esančio Otofukės ūkyje Hiroyukis Nakagawa, vilkintis baltus berankovius marškinėlius, rūko apgaubtame šiltnamyje skina prinokusius mangus, kuriuos tereikia supakuoti ir transportuoti. Giedrą gruodžio dieną lauke tvyro -8 laipsnių šaltis, tačiau šiltnamyje termometro stulpeli...
Šiltuoju metų sezonu į savo kasdienį maisto racioną norisi įtraukti kuo daugiau įvairių daržovių bei vaisių. Ir nors šis pavasaris kiek „vėluoja“, jį pabandyti prisišaukti galima išbandant įvairius receptus su šviežiomis sodo ir daržo gėrybėmis.
Vasarą labai svarbu ne tik gerti daugiau vandens, bet ir pasirinkti tinkamą mitybą. Karštis, kai ne tik nesame prie jo pratę, bet ir jo nepaisome, rinkdamiesi kasdienius patiekalus, gali sukelti rimtų problemų mūsų organizmui. Pagrindinės jų yra dehidratacija, apsinuodijimai, odos jautrumas, vitamin...
Grilio sezonas – tikras malonumas visiems, kurie mėgsta šašlykus, dešreles, keptas daržoves ir kitus gardžius patiekalus. Šiais laikais žmonės ant grotelių kepa beveik viską – net arbūzus. Tačiau specialistai teigia, kad ant grilio galima kepti toli gražu ne viską. Ar žinote, kokių maisto produktų g...
Persikai ir abrikosai introdukuoti augalai, kuriuos išsaugoti mūsų klimato sąlygomis pakankamai sudėtinga. Kaip tai padaryti pasakoja garsus sodininkas Algirdas Amšiejus.
Paroda „Ką pasėsi“ žymi sodinukų prikimo ir sodinimo pradžią. Tai laikas, kai sodą praplėsti galima šiek tiek pigiau –dabar sodinami ir puikiai prigyja medeliai, išauginti atvirame grunte. Jie kur kas pigesni už auginamus konteineriuose.
Labiausiai šie vaisiai graibstomi liepos mėnesį: padeda kovoti su stresu ir nerimu, o Kinijoje net turi simbolinę reikšmę (15)
Persikai – sultingi ir saldūs, ypatingai mėgstami smaližių vaisiai. Šiuos vaisius valgyti galite ne tik kaip sveiką užkandį, jie puikiai tinkami kepti ir ant grilio, o patiekti galima su ledais, grietinėle ar maskarponės sūriu. Kepti persikai gali tapti puikiu garnyru ir prie mėsos, paukštienos pati...
Lietuvą užklupusiems karščiams neslūgstant, į kasdienį racioną bandome įtraukti kuo daugiau ne tik sveikatai naudingų, bet ir organizmą skysčiais aprūpinančių produktų. Vienas tokių – kaulavaisiai.
Karamelizuoti vaisiai pyragui suteikia ypatingą skonį.