Rudens – žiemos laikotarpis mūsų regione būna sudėtingas metas. Mums trūksta saulės, dienos šviesos ir šilumos. Ypač šilumos. Kaip liautis šąlus? Atsakymo kreipėmės į mitybos specialistus ir sužinojome daug įdomių bei naudingų dalykų. Papasakosime, kokius maisto produktus reikėtų valgyti, kad sušild...
Persimonai
39 straipsnių
Išbandėte daugybę lieknėjimo būdų, bet rezultatai nedžiugina? Ši mityba ne tik tirpdo kilogramus, bet ir leidžia jaustis sotiems (1)
Laikėtės greipfrutų ir keto dietos, atsisakėte duonos, makaronų ir kitų angliavandenių – tačiau svorio numesti taip ir nepavyko? Ekspertai siūlo atsisakyti tokių griežtų dietų ir prisiminti svarbią taisyklę: raktas į sėkmingą svorio metimą yra visai ne beskonė, mažai riebalų ir angliavandenių turint...
Klaida, kurią daro daugelis, valgydami citrusinius vaisius: dėl nežinojimo rizikuojate savo sveikata
Sutikite, kad niekas taip neprimena Kalėdų, kaip mandarinai. Net jei nesate iš tos kartos, kai mandarinai buvo deficitas, ne šiaip sau jie, kaip ir daugelis kitų citrusinių vaisių, skaniausi būna žiemą. Taip yra dėl to, kad būtent tada šiltuose kraštuose yra jų sezonas. Dietistė Vaida Kurpienė aptar...
Persimonas – viena kaloringiausių uogų. „Taip taip, persimonas yra uoga, turinti 127 kcal/ 100 g“, – sako mitybos specialistė, dietistė Vaida Kurpienė. Įdomu, kad japoniška jų rūšis turi dvigubai mažiau kalorijų – vos 70. Pas mus dažniausiai parduodami iš Ispanijos ir Italijos atkeliavę persimonai, ...
Ką patiria organizmas, kai žmogus kiekvieną dieną valgo persimonus – pernelyg jų prisišveitus galima ir ant operacinio stalo atsidurti (1)
Ruduo, tai persimonų – ryškiai oranžinės spalvos sultingų ir gardžių vaisių – sezonas. Be to, kad yra skanūs, persimonai vertinami ir dėl galybės juose esančių naudingų medžiagų, įskaitant ir deficitinį jodą. Visgi padauginti šių vaisių nevalia: pernelyg daug jų prisišveitus galima ir ant operacinio...
Šis receptas leidžia kiekvienam savo virtuvėje pasijusti tikru šefu. Kokybiška jautiena, vienas kitą papildantys saldžiarūgščių kriaušių ir saldžių persimonų poskoniai, tinkami prieskoniai. Visa tai sukurs tikrą gurmanišką vakarienę, kurios patys sau pavydėsite.
Persimonai nuo seno žinomi kaip „dievų maistas“. Tai saldus egzotinis vaisius, tiksliau, uoga, kuris Lietuvoje populiarus jau ne pirmąjį dešimtmetį, o paskutiniu metu išgyvena ypatingą pakilimą.
Šiuos vaisius atranda vis daugiau lietuvių: mažai, kas žino, bet jie iš tiesų gali padėti numesti svorio (56)
Už lango spaudžiant šaltukui, daugelis susimąsto apie tai, kokius produktus vartoti, kad organizmas būtų sveikas ir stiprus. Vienas itin naudingų produktų – persimonas. Tad kuo gi jis toks naudingas mūsų organizmams?
Specialistė pasakė, kaip išsirinkti skanų persimoną: atkreipkite į vieną dalyką ir išvengsite nemalonaus siurprizo (50)
Persimonai – egzotišo skonio vaisiai. Populiariausi – azijietiški ir japoniški persimonai. Persimonuose yra daugybė įvairių flavanoidų ir kitų antioksidantų, gausu vitamino C, A, kalio, geležies ir kitų organizmui reikalingų medžiagų. Daugelis žmonių juos mėgsta, tačiau ar visada žinome, kokia jų na...
Jei manėte, kad persimonų galite valgyti, kiek telpa – klydote: dietistė įvardijo labai rimtą šios uogos trūkumą (99)
Sulaukę žiemos džiaugiamės ne tik mandarinais, bet ir persimonais. Sveikos mitybos specialistė, dietistė Vaida Kurpienė papasakojo, ką turėtume žinoti apie persimonus.
Gydytoja terapeutė, sveikos mitybos ekspertė, dietologė iš Ukrainos Tetiana Fialkova pateikė rekomendacijas, kaip reikėtų valgyti vienus populiariausių rudens vaisių – persimonus.
Kas nėra raukęsis nuo burną sutraukiančio neprinokusio persimono kartumo? Ir koks skanus ir saldus šis vaisius, kai prinoksta! Visų rūšių persimonai daug skanesni, kai visiškai prinoksta. Laimei, jie nebūtinai turi prisirpti ant šakų – juos galima sunokinti namuose.
Persimonai – egzotiško skonio vieni populiariausių šaltojo sezono vaisių Lietuvoje. Mitybos specialistai sako, kad persimonų sudėtyje gausu vitamino C, A, kalio, geležies ir kitų organizmui reikalingų medžiagų. Savo ruožtu maisto ekspertai dalijasi originalių patiekalų receptais – nuo salotų iki tro...
Glikeminis indeksas (toliau GI) dažnai minimas įvairiuose leidiniuose ir straipsniuose, skatinama vartoti žemo ir riboti aukšto GI produktus.
Lupti ar ne, mėgautis nieko nesibaiminant, kad vaisius iki galo neprinokęs, ar vis dėlto geriau tokio atsisakyti – Lietuvoje išpopuliarėjus persimonams vis dar kyla nemažai klausimų. Apie egzotiškųjų sezoninių vaisių naudą ir pavojus sveikatai pasakoja UAB „Dietos sistema“ gydytoja-dietologė Edita G...
Atėjus šaltajam sezonui, dažnas gyventojas ieško natūralių vitaminų, stiprinančių imunitetą, todėl į parduotuvių lentynas šiuo metu sugula skaisčiai oranžiniai persimonai. Šie vaisiai – neįtikėtinai naudingas produktas, kuris lietuvių namuose dažniausiai atsiranda pirmųjų šalčių išvakarėse. Ekspertų...
Dalis tautiečių mano, kad valgyti daug daržovių ir vaisių ar pildyti vitaminų atsargas būtina pavasarį ar vasarą, o šaltuoju metų laiku galima atsipalaiduoti ir rinktis sotesnį, bet riebesnį maistą. Gyventojai neretai mano, kad sveika mityba šiuo laikotarpiu yra sunkesnė dėl sumažėjusio daržovių ir ...
Vos Lietuvoje paspaudžia pirmasis šaltukas, į parduotuves iš šiltų kraštų atkeliauja persimonai ir išbūna mūsų lentynose nuo rugsėjo iki gruodžio. Jų tėvynė – Kinija, vėliau šie vaisiai pradėti auginti Japonijoje ir pasklido po visą pasaulį.
Silkė su grybais, silkė „pataluose“, silkė su bulvėmis... Jau girdėta? Ir gal net truputį nuobodu, tiesa? O mes padarykime kitaip – silkė su... baklažanais ir persimonais. Ir tegul šis Kūčių stalas būna KITOKS.
Persimonai – neįtikėtinai naudingas produktas, kuris atsiranda mūsų namuose pirmųjų šalčių išvakarėse. Kaip puiku turėti galimybę juo mėgautis! Atrodo, persimonas išsaugojo savyje visą saulės šilumą ir pateko pas mus ant stalo tam, kad pasidalintų ja su mumis, rašo fithacker.ru.