Persimonai

39 straipsnių

Parengė Jurga Grigienė

Laikėtės greipfrutų ir keto dietos, atsisakėte duonos, makaronų ir kitų angliavandenių – tačiau svorio numesti taip ir nepavyko? Ekspertai siūlo atsisakyti tokių griežtų dietų ir prisiminti svarbią taisyklę: raktas į sėkmingą svorio metimą yra visai ne beskonė, mažai riebalų ir angliavandenių turint...

Parengė Roma Macijauskaitė

Persimonas – viena kaloringiausių uogų. „Taip taip, persimonas yra uoga, turinti 127 kcal/ 100 g“, – sako mitybos specialistė, dietistė Vaida Kurpienė. Įdomu, kad japoniška jų rūšis turi dvigubai mažiau kalorijų – vos 70. Pas mus dažniausiai parduodami iš Ispanijos ir Italijos atkeliavę persimonai, ...

Parengė Roma Macijauskaitė

Ruduo, tai persimonų – ryškiai oranžinės spalvos sultingų ir gardžių vaisių – sezonas. Be to, kad yra skanūs, persimonai vertinami ir dėl galybės juose esančių naudingų medžiagų, įskaitant ir deficitinį jodą. Visgi padauginti šių vaisių nevalia: pernelyg daug jų prisišveitus galima ir ant operacinio...

Kas nėra raukęsis nuo burną sutraukiančio neprinokusio persimono kartumo? Ir koks skanus ir saldus šis vaisius, kai prinoksta! Visų rūšių persimonai daug skanesni, kai visiškai prinoksta. Laimei, jie nebūtinai turi prisirpti ant šakų – juos galima sunokinti namuose.

Toma Miknevičienė

Lupti ar ne, mėgautis nieko nesibaiminant, kad vaisius iki galo neprinokęs, ar vis dėlto geriau tokio atsisakyti – Lietuvoje išpopuliarėjus persimonams vis dar kyla nemažai klausimų. Apie egzotiškųjų sezoninių vaisių naudą ir pavojus sveikatai pasakoja UAB „Dietos sistema“ gydytoja-dietologė Edita G...