Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos, taip jis taptų palankesnis vegetarams. Nebijokite eksperimentuoti, nes rizotas – nėra kaprizingas patiekalas, į jį galite įtraukti daugiau žalumynų ar žuvies produktų
petražolės
456 straipsnių
Petražolė (lot. Petroselinum, angl. Parsley, vok. Petersilie) – salierinių (Apiaceae) šeimos augalų gentis. Graikiškai petros – akmuo, ir selinom – vainikas; iš šių augalų buvo pinami vainikai. Gentyje yra 2 rūšys.
Falafeliai yra lengvas ir gardus patiekalas, tinkantis pietums, vakarienei kaip pagrindinis patiekalas ar kaip užkandis. Falafelius skanu valgyti tiek karštus, tiek atvėsusius.
Puiki idėja vakarėliui, iškylai ar tiesiog pusryčiams, vakarienei – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti...
Kai atsiranda pirmosios voveraitės, vienas geidžiamiausių patiekalų – padažas su voveraitėmis. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, kaip pasigaminti neabejotinai vieną skaniausių vasaros patiekalų. Padažą su voveraitėmis valgykite, kol šiltas.
Išsikepti chačiapurį galite ir patys – savo namų virtuvėje. Ir produktų daug nereikia – vos kelių. Iškepusį chačiapurį gardinkite petražolėmis ir ragaukite, kol šiltas.
Kokia vasara be keptos duonos patiekalų. Šįkart kviečiame pasigaminti visą tortą – keptą duoną su kiaulės ausimis ir sūriu.
Ieškantiems recepto išskirtiniams pietums rekomenduojame gaminti makaronus su kreminiu padažu ir lašiša. Tai tiesiog fantastiškas patiekalas su burnoje tirpstančiais makaronais ir minkštute kvapnia lašiša. Patikėkite – makaronai su kreminiu padažu ir lašiša dar nieko nenuvylė.
Jei dar nebandėte, būtinai paragaukite vištienos sriubos su kokosų pienu. Pikantiško skonio sriuba nustebins savo turtingais poskoniais. Vištienos sriuba su kokosų pienu – maža šventė jūsų virtuvėje.
Dar vienas patiekalas, tinkantis į grilio patiekalų sąrašą, – jautienos iešmeliai. Ypatingo skonio, minkšti ir sultingi – tokius norėsite kepti dar ne kartą. Jautienos iešmelius patiekite su žaliomis daržovėmis.
Šylant orui ieškome lengvesnių patiekalų, tad ši šalta agurkų ir jogurto sriuba – pačiu laiku. Tiršta, aromatinga, skalsi. Prieš patiekdami šaltą agurkų sriubą papuoškite žolelėmis, agurko skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi.
Kai maisto tinklaraščio „Blemba, kaip skanu“ kūrėja Greta Bajoraitė savo puslapyje pasidalijo kopūstų salotų su riešutų padažu receptu, netruko sulaukti puikių vertinimų lavinos. „Fantastiškai skanu“, „kokio skanumo“, „valgau ir kaifuoju“ – tik keli iš jų. Recepto autorė sako, kad kopūstų salotos su...
Petražolė – nuo seno vartojama vaistinė augalinė žaliava, kuri naudinga toli gražu ne tik šlapimo sistemai. Kuo ypatingos petražolės? Kaip paruošiama petražolių arbata? Kam reikėtų jų vengti?
Šis daržovių ir jautienos užkandis pravers daugeliu atvejų – jį galima patiekti pietums ar vakarienei, įsidėti į pietų dėžutę ar neštis į pikniką. Sotų pyragą pjaustykite gabalėliais – tai bus lyg čeburekas, tik be riebalų. Daržovių ir jautienos užkandis gardus ir karštas, ir atvėsęs.
Dar vienas lengvas patiekalas į vasaros valgiaraštį – kepta jūrinė lydeka. Čia puikiai dera žuvies švelnumas, prieskoninių žolelių pikantiškas skonis ir cukinijos lengvumas. Kepta jūrinė lydeka tiek skoniu, tiek išvaizda nė kiek nenusileidžia restorano patiekalams.
Itin turtingo skonio šios smidrų salotos. Su mocarela ir parmos kumpiu bei ypatingu padažu – jos patiks net išrankiausiam ragautojui. Smidrų salotas tikrai tinka ragauti vienas.
Jei norite lengvo užkandžio ar ieškote idėjos garnyrui, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks kviečia pasigaminti karamelizuotų morkų. Traškios morkos tokios gardžios, kad jas galima valgyti vienas, patiektas su fetos sūrio gabaliukais.
Kai norisi blynų, bet sotesnių, renkamės lietinius su vištiena. Beje, tai puikus būdas nuo pietų ar vakarienės likusią virtą, keptą ar atroškintą vištieną, kurią belieka susmulkinti. Lietinius su vištiena valgykite su grietine ar jogurtu.
Mėsainis su kepta vištiena – ne tik užkandžiui, jis gali tapti ir puikiu pietų patiekalu. Ypač gaminamas su sūriu užkepta vištiena. Sultingas vištienos kepsnys ir gaivios daržovės – tai yra šio nuostabiai gardaus mėsainio paslaptis.
Greitai paruošiami skanūs užkandžiai – itališka čiabata su naminiu sviestu. Užtruksite vos 15 minučių. Itališkos čiabatos su naminiu sviestu užkandžiu pravers ir ruošiantis į iškylą.
Balandis – labai darbingas mėnuo daržininkams, kai reikia sėti daržovių ir gėlių daigus. Mūsų sąrašas padės jums suplanuoti darbus. Papasakosime, ką sodinti balandžio mėnesį ant daigų ir kaip tai daryti teisingai.