petražolės

456 straipsnių

Petražolė (lot. Petroselinum, angl. Parsley, vok. Petersilie) – salierinių (Apiaceae) šeimos augalų gentis. Graikiškai petros – akmuo, ir selinom – vainikas; iš šių augalų buvo pinami vainikai. Gentyje yra 2 rūšys.

Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos, taip jis taptų palankesnis vegetarams. Nebijokite eksperimentuoti, nes rizotas – nėra kaprizingas patiekalas, į jį galite įtraukti daugiau žalumynų ar žuvies produktų

2024.08.14 00:00

Puiki idėja vakarėliui, iškylai ar tiesiog pusryčiams, vakarienei – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti...

2024.07.19 02:55

Kai atsiranda pirmosios voveraitės, vienas geidžiamiausių patiekalų – padažas su voveraitėmis. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi receptu, kaip pasigaminti neabejotinai vieną skaniausių vasaros patiekalų. Padažą su voveraitėmis valgykite, kol šiltas.

2024.07.10 06:42

Kai maisto tinklaraščio „Blemba, kaip skanu“ kūrėja Greta Bajoraitė savo puslapyje pasidalijo kopūstų salotų su riešutų padažu receptu, netruko sulaukti puikių vertinimų lavinos. „Fantastiškai skanu“, „kokio skanumo“, „valgau ir kaifuoju“ – tik keli iš jų. Recepto autorė sako, kad kopūstų salotos su...

2024.05.27 08:57

Kai norisi blynų, bet sotesnių, renkamės lietinius su vištiena. Beje, tai puikus būdas nuo pietų ar vakarienės likusią virtą, keptą ar atroškintą vištieną, kurią belieka susmulkinti. Lietinius su vištiena valgykite su grietine ar jogurtu.

2024.05.06 03:19