pievagrybiai

278 straipsnių

Kornelija Mykolaitytė

Pievagrybių ūkis „Baltic Champs“ šįmet planuoja užauginti 11 tūkst. tonų produkcijos – nors galėtų ir daugiau, to neleidžia darbuotojų trūkumas. „Žmonės tiesiog nenori dirbti žemės ūkyje, tokia tendencija yra ne vien Lietuvoje“, – „Delfi“ sakė įmonės generalinis direktorius Arūnas Radzevičius. Pasak...

2024.10.01 05:30

Jei nesugalvojate, ką patiekti karštam patiekalui ar užkandžiui, virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks rekomenduoja išbandyti keptus pievagrybius. Šiam gardžiam ir sočiam patiekalui sunaudosite ne tik pievagrybių galvas, bet ir kotelius. Kepti pievagrybiai skaniausi, kol karšti, tačiau ti...

2024.05.02 00:00
Roma Macijauskaitė

Vis labiau populiarėja pramoniniu būdu auginami grybai – pievagrybiai, portobello, šitakio, kreivabudės. Ką mes apie juos žinome? Ar naudingi sveikatai? Ar saugu juos vartoti? Šiuos klausimus ir uždaviau biomedicinos mokslų daktarei, LSU docentei ir mitybos specialistei Sandrijai Čapkauskienei. Eksp...

2024.03.19 06:00

Jei jau gaminti, tai tik jautienos troškinį. Tokiu būdu gausite pavasarį organizmui taip reikalingos geležies, taip pat – cinko, seleno, vitaminų B12, B3 ir B6. O be to, tai – puikis geležies šaltinis. Jautienos troškinį gaminkite su daržovėmis – taip gausite dar daugiau naudos.

2024.01.16 00:00