Pita – Vidurio Rytų ir Viduržemio jūros regiono duona. Jas galima valgyti vienas, su mėsos ir daržovių patiekalais. Pitas, kadangi kepant išsipučia, galima įdaryti daržovėmis, sūriu ar kitais norimais įdarais.
Pita
7 straipsnių
Dažnai būtent atėjus pavasariui apima noras atsinaujinti namus, peržiūrėti spintos turinį ir pradėti naujas veiklas. Po žiemos ir virtuvėje norisi pokyčių, kurie atneštų daugiau gaivių bei įdomių skonių. Maisto tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė derindama įvairiausius ingredie...
Duona mūsų šalyje nuo seniausių laikų turėjo ypatingą reikšmę ir užėmė labai svarbią vietą tiek ant kasdienio, tiek ant šventinio stalo. Duonos kepimas buvo tikras ritualas, o ją kepanti moteris – ypač gerbiama. Tradiciškai Lietuvoje buvo kepama tamsi ruginė duona, tačiau lietuvių skonis keičiasi – ...
Kai atsibosta mėsa, skonių kolekcionierius Alfas Ivanauskas siūlo rinktis sojų kepsnelius – skirtumo nė nepajausite.
Paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kai jaunesnioji Britney Spears sesuo Jamie Lynn Spears per incidentą užkandinėje išsitraukė peilį, skelbia „The Daily Mail“.
Pita – tai toks paplotėlis su kišenėle, į kurį galima įdėti kokio nors įdaro. Artimųjų Rytų ir Viduržemio jūros šalyse, kur pitos labai populiarios, į jas priimta dėti falafelius (patiekalas iš avinžirnių ar pupų miltų), įdaryti aviena ar vištiena su prieskoniais, humusu ar paprasčiausiu šokoladiniu...