planavimas

42 straipsnių

Akvilė Bružinskaitė

Šventinis laikotarpis gausus ne tik džiugesio ir šiltų akimirkų, bet ir labai neigiamų procesų, atsiliepiančių ne tik mūsų piniginei, bet ir aplinkai. Vienas tokių – maisto švaistymas. Kūčių, Kalėdų ir Naujųjų metų stalai įprastai nukraunami įvairiausiais valgiais, kuriuos kartais ne tik nepavyksta ...

Rasa Tomkienė, Gintarė Adamonytė, knyga „Interjero ABC“

Labai dažnai žmonės, kurdami savo būsto interjerą, iš pradžių renkasi spalvas, medžiagas, jų tekstūras, bet iš tikrųjų reikėtų pradėti nuo erdvės plano sudarymo. Parengus jį kruopščiai, galima garantuoti, kad interjeras pabaigoje atrodys ir baigtas, ir patogus kasdieniam gyvenimui.

Kai galvojame apie laiką mėnesių ir dienų atkarpomis, kur kas efektyviau planuojame. Jei imame matuoti laiką mažesnėmis kategorijomis, svarbūs įvykiai atrodo arčiau, tada mes su didesniu entuziazmu atidedame pinigus būsimai pensijai, net jei iki jos liko nugyventi daug tūkstančių dienų.

Justė Ancevičiūtė, Evelina Laučiūtė, Laida „Ateities karta“

Pabrangę maisto produktai, padidėjusios kainos, nesuplanuotos išlaidos prieš šventes gali padaryti taip, kad jūsų biudžetas Kalėdoms bus gerokai didesnis, nei norėjote ar planavote. Kaip nepasiduoti neplanuotam ir spontaniškam pirkimui? Kur galima sutaupyti ir kaip išrinkti tinkamiausias dovanas sav...

Remiantis Jungtinių Tautų Maisto ir žemės ūkio organizacijos duomenimis, kasmet pasaulyje iššvaistoma 1,3 mlrd. tonų vartojimui tinkamo maisto, kurio pakaktų išmaitinti 3 mlrd. žmonių. Nors žvelgiant į Lietuvą pastarųjų metų statistinės tendencijos ir nuteikia optimistiškai, tačiau tobulėti dar tikr...

Rasa Tomkienė, Gintarė Adamonytė, knyga „Interjero ABC“

Interjero dizaino du jour tendencija yra erdvės zonavimas. Pasitelkus jį galima suprojektuoti teritorijas, kurių kiekviena atliks kasdieniam gyvenimui būtiną funkciją. Net ir keturių dešimčių kvadratinių metrų erdvė gali būti suprojektuota taip, kad kiekvienas šeimos narys joje turėt...